Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αλλη μια κομματαρα και για σημερα MOBY-EXTREME WAYS…απλα τελειο!












Read more »

ΤΑ GREEKLISH ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Αφού διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές στο διαδίκτυο, θεωρούμε σχεδόν απίθανο να μην γνωρίζετε τι εστί… greeklish!

Ωστόσο, για τους ελάχιστους «αμύητους», αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα επιτυχημένο (?) «πάντρεμα» της ελληνικής γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες, έτσι ώστε να προκύπτει ένα περίεργο συνονθύλευμα ελληνικών γραμμένων σε λατινικούς χαρακτήρες και με αγγλική απόδοση…

Μέχρι το 1976 κυριαρχούσε η καθαρεύουσα. Οι έντονες διαμαρτυρίες των λόγιων της εποχής, ωστόσο, οδήγησαν τον τότε Υπουργό Παιδείας, Γεώργιο Ράλλη, στην επίσημη κατάργησή της και στην αντικατάστασή της με τη νεοελληνική γλώσσα, γνωστότερη και ως «δημοτική». Και ενώ μέχρι πρότινος, το βασικότερο πρόβλημα γονέων και δασκάλων ήταν η αλλοίωση της γλώσσας από τις λεξοπλαστικές ικανότητες της νέας γενιάς, τώρα, το πρόβλημα εστιάζεται στα… greeklish

Και εγένετο greeklish!

Η νέα αυτή μορφή γλώσσας, που αρχικά ξεκίνησε για εξοικονόμηση χρόνου-προκειμένου οι χρήστες να μην μετατρέπουν τη γραμματοσειρά τους στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή από τα αγγλικά στα ελληνικά, σταδιακά διαδόθηκε και πλέον επικρατεί στις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας, όπως είναι το Facebook, το MSN, το Skype, αλλά και τα γραπτά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, e-mails κ.λπ.

Siga to pragma, μπορεί να σκεφθείτε αλλά αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και σε greeklish, δεν μας βλέπω καλά…

Σε πρόσφατη έρευνα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που διεξήχθη σε μαθητές όλων των βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε, πως η ευρέως διαδεδομένη χρήση των greeklish, επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική ικανότητα των μαθητών!

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2008-09, τόσο σε μαθητές όλων των βαθμίδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Κοζάνης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) όσο και σε φιλολόγους, διαπιστώνεται ότι, η διαδεδομένη χρήση των greeklish, που ξεκινά ακόμη και από το δημοτικό, οδηγεί στην αύξηση των ορθογραφικών τους λαθών στα γραπτά του σχολείου.

Τα είδη των λαθών των μαθητών αφορούν κυρίως την παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε μία λέξη, ορθογραφικά λάθη (π.χ. ο αντί για ω), φωνητικά λάθη (κυρίως στους φθόγγους π.χ. κς αντί για ξ), καθώς, επίσης, σύντμηση λέξεων (π.χ. tespa αντί τέλος πάντων, tpt αντί για τίποτα, dld αντί για δηλαδή κ.α.).

Aπειλή τα greeklish για τα ελληνικά;

Επίσης, οι φιλόλογοι δήλωσαν ότι συνάντησαν λέξεις γραμμένες σε greeklish σε γραπτά του σχολείου σε ποσοστό 64,3% και ότι παρατηρήθηκαν και μη αναμενόμενα λάθη, όπως αλλαγή χρόνου ή προσώπου στα ρήματα, αλλαγή πτώσης στα ουσιαστικά, αντικατάσταση λέξης με άλλη, με εντελώς διαφορετική σημασία.

Ακόμη σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish, με αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών από το γυμνάσιο στο λύκειο. Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο ΕΠΑΛ το 70,2% και στο ΓΕΛ 88,5%.

Απ' αυτούς, περίπου το 50% τα χρησιμοποιούν από δύο έως και περισσότερα χρόνια, ενώ πάνω από το 63% τα χρησιμοποιεί καθημερινά ή πολλές φορές τη μέρα. Επιπλέον το 19% των μαθητών της Α’ και το 51,6% της Β’ τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, η χρήση τους ξεκινά από το δημοτικό.

Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη πως πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (sms 52,8%, e-mail 78,2%, chat-forum 84,7%, smartphone 16,1%, pda 13,7%) χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.α.) σε ποσοστό 15,7%. Οι λόγοι χρήσης του συγκεκριμένου τρόπου γραφής είναι κατά τους μαθητές η συνήθεια, σε ποσοστό 83,9%, η εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), επειδή το θεωρούν χρήσιμο ή βολικό εργαλείο (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%) και... επειδή είναι μόδα (33,9%).

Τέλος στην ίδια έρευνα, το 58,5% των μαθητών θεωρεί, ότι η χρήση των greeklish απειλεί την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια άποψη έχει μόνο το 64,3% των φιλολόγων, ενώ το 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές, που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο γραπτό λόγο.

Και ενώ αν είστε άνω των 25-30 ετών, μάλλον θα προβληματιστείτε με τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, ένας 15χρονος, μάλλον, θα το αντιμετωπίσει λίγο διαφορετικά: tespa, den egine kai tpt (και για τους «αμύητους» η μετάφραση: τέλος πάντων, δεν έγινε και τίποτα…)!

Read more »

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας : Σήμερα το πρωί ο αγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας έφυγε από τη ζωή.<br />Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Σεισμανόγλειο νοσοκομείο με καρδιολογικό  πρόβλημα , έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς

Σήμερα το πρωί ο αγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας έφυγε από τη ζωή.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Σεισμανόγλειο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα , έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ένας μεγάλος κωμικός, ένας από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Ξαφνικά, αναπάντεχα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, ο 70χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Είχε έντονο πόνο στο θώρακα. Το νοσηλευτές στο ασθενοφόρο προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, έδωσαν μάχη επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο γνωστός ηθοποιός έχασε τη μάχη με το θάνατο καθώς υπέστη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έμφραγμα.

Διακομίσθηκε 6 ώρα το πρωί με έντονη δυσφορία. περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 29/2

1288: Ξεκίνημα ενός εθίμου στη Σκωτία. Η 29η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως η μόνη μέρα που μία γυναίκα μπορεί να προτείνει γάμο σε έναν άνδρα. Αν αυτός αρνηθεί, καλείται να πληρώσει πρόστιμο.

1584: Πρώτη εμφάνιση της 29ης Φεβρουαρίου ως πρόσθετης ημέρας κάθε δίσεκτου έτους. Η προσθήκη αυτή αποφασίστηκε το 1581 από τον Πάπα Γρηγόριο ΧΙΙΙ, ο οποίος αφαίρεσε και 11 ημέρες, μετονομάζοντας την 4η Οκτωβρίου 1582 σε 15η Οκτωβρίου 1582 και εγκαινιάζοντας το ημερολόγιο που πήρε το όνομά του. Η επιπλέον ημέρα του Φεβρουαρίου υφίσταται ήδη από το 45 π.Χ. βάσει της ρύθμισης του Ιουλίου Καίσαρα, με τη διαφορά ότι εμφανιζόταν μεταξύ 24ης και 25ης ημέρας και από την οποία προέρχεται ο όρος δίσεκτο έτος, αφού στο ρωμαϊκό ημερολόγιο υπήρχαν κάθε 4 χρόνια δύο φορές έκτες καλένδες (δις έκτες).

1956: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση που προήλθε από εκλογές. Η Λίνα Τσαλδάρη (69 ετών) αναλαμβάνει το υπουργείο Πρόνοιας και γίνεται έτσι η πρώτη ελληνίδα υπουργός.

1956: Η κρίσιμη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τον κυβερνήτη Χάρντινγκ και τον Υπουργό Αποικιών Λένοξ - Μπόιντ καταλήγει σε αδιέξοδο. Οι Βρετανοί προτείνουν μία μορφή «αυτοκυβέρνησης», ο Μακάριος ζητά αυτοδιάθεση.

1976: Εξαγριωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού εισβάλλουν στο γήπεδο και κάποιος από αυτούς δαγκώνει και κόβει το αυτί του Θεσσαλονικιού διαιτητή Στέφανου Ράμμου, επειδή έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι στον ΠΑΟΚ.

1992: Ο Νίκος Γκάλης καταρρίπτει το ρεκόρ των 11.030 πόντων του Βασίλη Γκούμα στον αγώνα μπάσκετ Παγκρατίου - Άρη.

Read more »

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για σημερα δεν εχω να το σκεφτω και πολυ το τραγουδακι μου….ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ???    ……..

















Read more »

`ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ` ΣΕ ΜΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΘΟΥΑΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ!

 

Το «Τρενάκι της Ευθανασίας»

 

Μακέτα Λιθουανού μηχανικού για τη μακάβρια μηχανή που σε… σκοτώνει

Συνήθως τα τραινάκια στο λούνα παρκ υπόσχονται αδρεναλίνη, ενθουσιασμό, απίστευτη εμπειρία. Η ιδέα του Λιθουανού Julijonas Urbonas προχωρά τις παροχές ένα βήμα παραπέρα: το τραινάκι θα σου τα δίνει όλα αυτά και στο τέλος θα σου παίρνει τη ζωή!

Το «Τρενάκι της Ευθανασίας» είναι μια θεωρητική μηχανή η οποία αποσκοπεί στο να παίρνει τη ζωή κάποιου με κομψότητα και ευφορία, σύμφωνα με τον δημιουργό της. Πρώτα ο επιβάτης θα βιώνει έντονα συναισθήματα και μοναδικές εμπειρίες και στη συνέχεια θα χάνει τις αισθήσεις του και θα πεθάνει από έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο.

«Χάρη στο πάντρεμα της προηγμένης διεπιστημονικής έρευνας στη διαστημική ιατρική, τη μηχανολογία, και τις υλικές τεχνολογίες καθώς επίσης και τη βαρύτητα, το μοιραίο ταξίδι γίνεται ευχάριστο, κομψό και αποκτά νόημα», λέει ο εμπνευστής του μοναδικού αυτού τρένου.

Δείτε τις μακέτες...








Read more »

4 ΜΕΛΗ ΤΩΝ ANONYMOUS ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

συλληψη, ισπανια, anonymous, αστυνομια

 

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη τεσσάρων χάκερ που ανήκουν στην...

οργάνωση των hacktivists Anonymous και κατηγορούνται για τη δημοσίευση εμπιστευτικών δεδομένων στο πλαίσιο μιας διεθνούς επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από τους κρατούμενους φυλακίστηκαν, ένας άλλος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και ο τέταρτος, ο οποίος είναι ανήλικος, είναι υπό την επιτήρηση των γονέων του.

Η επιχείρηση με την ονομασία Κεραυνός αποτελεί τμήμα μιας διεθνούς επιχείρησης της Ιντερπόλ, η οποία έχει επίσης οδηγήσει στη σύλληψη άλλων δέκα ανθρώπων στην Αργεντινή, έξι στη Χιλή και πέντε στην Κολομβία .

Τα 4 μέλη των Anonymous στην Ισπανία κατηγορούνται ότι δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα μελών της φρουράς του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης καθώς και πρακτόρων της εθνικής αστυνομίας. Ακόμη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσης σε διάφορους ιστότοπους

Read more »

ΑΙΝΣΤΑΙΝ-Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ!

Από ένα καλώδιο κρέμεται η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας : Από ένα καλώδιο που κάποιος ξέχασε να βιδώσει καλά εξακολουθεί να…  κρέμεται η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν, σύμφωνα με την  οποία

Από ένα καλώδιο που κάποιος ξέχασε να βιδώσει καλά εξακολουθεί να… κρέμεται η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν, σύμφωνα με την οποία τίποτα στο Σύμπαν δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από το φως.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οικοδόμημα της θεωρίας που διατυπώθηκε το 1905 φάνηκε να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές, όταν επιστήμονες από το CERN, στο πλαίσιο του πειράματος OPERA, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι κάποια σωματίδια που λέγονται νετρίνα ταξιδεύουν γρηγορότερα από το φως.

Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση αλλά και σκεπτικισμό στην κοινότητα της σωματιδιακής φυσικής καθώς αν ανατρεπόταν η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας, θα έπρεπε να αναθεωρηθούν και οι υποτιθέμενες γνώσεις μας για τη λειτουργία του Σύμπαντος σε μακροκοσμικό επίπεδο.

Και ενώ όλοι περίμεναν την επιβεβαίωση ή τη διάψευση από ανεξάρτητους ερευνητές των θαυματουργών ιδιοτήτων των νετρίνων, το ίδιο το CERN διά μέσου του εκπροσώπου του Τζέιμς Γκίλι ανακοίνωσε χθες ότι εν τέλει τα νετρίνα μπορεί μεν να ταξιδεύουν πιο αργά από το φως αλλά υπάρχει και μια πιθανότητα να ταξιδεύουν γρηγορότερα απ' όσο είχε υπολογιστεί!

Το μπλέξιμο οφείλεται σε δύο λόγους. Οι επιστήμονες που καταμέτρησαν τις ταχύτητες των νετρίνων διενήργησαν στη συνέχεια εξονυχιστικούς ελέγχους στον εξοπλισμό τους για να βεβαιωθούν ότι όλα δούλευαν ρολόι και μετρούσαν σωστά. Ομως κάποια στιγμή εντοπίστηκαν δύο τεχνικά λάθη. Ενα σε κάποιο καλώδιο οπτικών ινών και ένα άλλο στο κεντρικό ρολόι του εργαστηρίου, το οποίο δεν δούλευε... ρολόι!

Αυτό σημαίνει πως αν το καλώδιο ήταν εντάξει, τα νετρίνα ενδεχομένως να τρέχουν ακόμη περισσότερο. Αν το ρολόι ήταν όντως «ελβετικό», τότε τα νετρίνα μπορεί να τρέχουν λιγότερο. Γεγονός είναι ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάιο που θα επαναληφθούν οι μετρήσεις η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας παραμένει επτάψυχη.

Το πείραμα που λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στις συμπαντικές μας γνώσεις (που δεν είναι και πολλές) έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια φυσικής στον κόσμο, το λεγόμενο OPERA, που βρίσκεται κάτω από τα βουνά της Κεντρικής Ιταλίας.

Εκεί, στην περιοχή του Γκραν Σάσο που απέχει σε ευθεία γραμμή 730 χιλιόμετρα από τη Γενεύη και το CERN, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα υποατομικά σωματίδια νετρίνα κινούνταν με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από εκείνη του φωτός.

Επί τρία χρόνια, τα νετρίνα αποστέλλονταν υπογείως μέσω δεσμών υψηλής ενέργειας από το CERN στο εργαστήριο της Ιταλίας, στο πλαίσιο μελέτης του φαινομένου της ταλάντωσης αυτών των σωματιδίων.

Θεωρητικά, για να φθάσουν τα νετρίνα από το υπερσύγχροτρο πρωτονίων του CERN στους ηλεκτρονικούς ανιχνευτές του ιταλικού εργαστηρίου θα χρειάζονταν 2,4 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Ομως, στη διάρκεια του πειράματος και αφού από τη γραμμή τερματισμού είχαν περάσει περί τα 15.000 νετρίνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα αινιγματικά σωματίδια ολοκλήρωναν το αστραπιαίο ταξίδι τους 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερα, με μια απόκλιση της τάξης των 10 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου.

Το αποτέλεσμα των μετρήσεων είχε προκαλέσει τότε μεγάλη έκπληξη στους επιστήμονες στο Γκραν Σάσο και παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα ελέγχθηκαν αρκετές φορές για την αξιοπιστία τους, οι ίδιοι εμφανίζονταν αρκετά συγκρατημένοι.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 28/2

870: Ολοκληρώνονται οι εργασίες της 8ης Οικουμενικής Συνόδου (4η Κωνσταντινουπόλεως), με τον αφορισμό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φωτίου, λόγω αντικανονικής εκλογής του. Συγκλήθηκε από τον αυτοκράτορα Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα.

1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων. (Ορλοφικά)

1854: Ιδρύεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ, με κύριο στόχο την κατάργηση της δουλείας.

1904: Ιδρύεται στη Λισαβόνα η Μπενφίκα, η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Πορτογαλίας.

1933: Δυο από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της γερμανικής διανόησης, ο ποιητής Μπέρτολ Μπρεχτ και ο συγγραφέας Χάινριχ Μαν, αντιδρώντας στα μέτρα των Ναζί μετά την πυρκαγιά στο Ράιχσταγκ, εγκαταλείπουν τη χώρα ο πρώτος και την Πρωσική Ακαδημία των Τεχνών ο δεύτερος. Την ίδια μέρα, ο Αδόλφος Χίτλερ πείθει τον καγκελάριο Πάουλ φον Χίντενμπουργκ να καταστείλει τις πολιτικές ελευθερίες και την ελευθερία του Τύπου, επιτρέποντας έτσι στους Ναζί να συλλάβουν χιλιάδες από τους αντιπάλους του. (Gleichschaltung)

1943: «Ηχήστε σάλπιγγες...» απαγγέλλει ο Άγγελος Σικελιανός στην κηδεία του σπουδαίου έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά στο Α’ Νεκροταφείο, η οποία εξελίσσεται στην κορυφαία -ίσως- αντιστασιακή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου.

Read more »

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για σημερα επιστροφη στους U2 σε μια καταπληκτικη εκτελεση του ONE LOVE παρεα με την απιστευτη φωναρα MARY J. BLIGE














Read more »

27 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΙ 1 ΠΑΡΑΠΟΝΟ…

«Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα κείμενο το οποίο φέρει τον τίτλο «Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο».

Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από e-mail σε e-mail και με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:...






1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...

3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.

5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.

6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.

7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.

Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.

9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.

10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.

11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.

12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.

13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!

14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.

15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...

16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...

17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.

18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.

19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;

20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.

21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...

22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.

23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...

24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...

25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.

26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.

27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).


Ένα παράπονο έχω μόνο:

Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ... Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα.... Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας....

Read more »

ΟΣΚΑΡ 2012-ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Το «The Artist» ο νικητής των Όσκαρ - Από κοντά το «Hugo»

Όπως αναμενόταν, το «The Artist» πήρε το βραβείο της καλύτερης ταινίας, καθώς και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας το οποίο απονεμήθηκε στον Michel Hazanavicius.

Τον Α’ ανδρικό ρόλο πήρε Jean Dujardin για την ίδια ταινία, ενώ αντίστοιχα στην γυναικεία κατηγορία θριάμβευσε η Meryl Streep στον ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ για την ταινία «The Iron Lady» (Η Σιδηρά Κυρία).

To «Hugo» του Martin Scorsese πήρε με την σειρά του 5 Όσκαρ, τα περισσότερα σε τεχνικές κατηγορίες.

Τα αποτελέσματα

Όσκαρ φωτογραφίας και σκηνικών - Hugo

Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης - Hugo

Όσκαρ κοστουμιών - The Artist

Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας - A Separation (του ιρανού Ασγάρ Φαρχαντί)!

Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου - Octavia Spencer για το «The Help»

Όσκαρ καλύτερου μοντάζ - Το κορίτσι με το τατουάζ

Όσκαρ μακιγιάζ - Η Σιδηρά Κυρία

Όσκαρ sound editing - Ηugo

Όσκαρ μίξης ήχου -  Hugo

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ - Undefeated

Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων - Rango

Όσκαρ ειδικών εφέ - Hugo

Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου - Christopher Plummer για το «Beginners»

crisplum

Όσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης - Ludovic Bource για το «The Artist»

Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού - Man or Muppet για την ταινία «The Muppets»

Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου - The Descendants (με τον Alexander Payne να λέει στον χαιρετισμό του και στα Ελληνικά: «Μαμά, σε αγαπώ πολύ»)

Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου -  Woody Allen για το «Midnight in Paris»

Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους - The Shore

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους - Saving Face

Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους - The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Όσκαρ Σκηνοθεσίας - Michel Hazanavicius για την ταινία «The Artist»

Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου - Jean Dujardin από την ταινία «The Artist»

Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου - Meryl Streep από την ταινία «The Iron Lady»

Όσκαρ καλύτερης ταινίας - The Artist

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 27/2

380: Ο αυτοκράτορας Μέγας Θεοδόσιος, με έδικτό του (διάταγμα) αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού (Βυζαντινού) κράτους.

1861: Με αίμα βάφονται στη Βαρσοβία της Πολωνίας διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Ρωσία. Ο ρωσικός στρατός ανοίγει πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων και σκοτώνει πέντε διαδηλωτές.

1869: Εγκαινιάζεται ο ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, υπό την επωνυμία ΣΑΠ Α.Ε., μετέπειτα ΗΣΑΠ. Επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο είναι η βασίλισσα Όλγα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, υπουργοί, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.

1900: 18 νεαροί ιδρύουν στο εστιατόριο Γκιζέλα του Μονάχου την ποδοσφαιρική ομάδαΜπάγερν.

1929: Καταρρέει στην Αθήνα το εστιατόριο Πανελλήνιον, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν.

1933: Εμπρησμός στο Ράιχσταγκ. Η φωτιά στη γερμανική Βουλή αποδίδεται στους κομμουνιστές και ο Χίτλερ βρίσκει την ευκαιρία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναστείλει τα πολιτικά δικαιώματα

Read more »

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΚΟΜΜΑ!

Το`πε και το`κανε τελικα η `εθνικη` πορνοσταρ Τζουλια Αλεξανδρατου και το κομμα της ειναι πραγματικοτητα.Ειχε προειδοποιησει αλλωστε γι`αυτη της την κινηση σε μια συνεντευξη που ειχε παραχωρησει σε κυπριακο site.Συγκεκριμενα ειχε δηλωσει:`ετοιμαζω ενα κομμα και ειναι η πρωτη φορα που το λεω στο site σας.το σκεφτομαι σοβαρα και οχι απλα για να λεω οτι εχω ενα κομμα,αλλα ισως να ειναι μια πρωτοποριακη κινηση και ο κοσμος  ισως κι απο αντιδραση να με ψηφισει.Ο κοσμος εχει αγανακτισει με την πολιτικη κατασταση στην Ελλαδα και αντι να καθομαστε με τα χερια σταυρωμενα,περιμενοντας τα χειροτερα,ας δουμε τα πραγματα αλλιως κι ας κανουμε μια αλλη κινηση που ισως καλυτερεψει την κατασταση…`


Υ.Γ:Εγω εχω να πω οτι σε μια χωρα μπουρδελο μονο αυτο δεν εχουμε δει!

Read more »

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συνεχιζουμε σε ελληνικο λαικο στυλ και διαθεση και σειρα εχει ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ και το ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ…?

 













Read more »

ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΛΟΥΖΕΙ ΜΕ ΜΠΥΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!!

Έκτακτη είδηση: Έλουσαν την Μέρκελ με 5 ποτήρια μπύρα! : Φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ είχε μια πολύ άτυχη στιγμή, όταν καταλάθος, ένας σερβιτόρος έριξε πάνω της πέντε ποτήρια μπύρας!Η Γερμανίδα καγκελάριος, βρισκόταν σε μια

Φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ είχε μια πολύ άτυχη στιγμή, όταν καταλάθος, ένας σερβιτόρος έριξε πάνω της πέντε ποτήρια μπύρας!

Η Γερμανίδα καγκελάριος, βρισκόταν σε μια συνάντηση στελεχών στο Μεκλεβούργο, όταν την πλησίασε από πίσω με το δίσκο ο σερβιτόρος, και προσπάθησε να σερβίρει το τραπέζι της.

Έλα όμως που δεν κράτησε καλά το δίσκο, με αποτέλεσμα οι μπύρες αντί για το τραπέζι, να προσγειωθούν κατευθείαν πάνω στην πλάτη της Μέρκελ!

Αναρωτιέστε τώρα πως αντέδρασε η ίδια; με πολλή… ψυχραιμία αλλά και χάρη! Αρχικά τινάχτηκε λιγάκι, αλλά στη συνέχεια ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Μάλιστα τίναξε και λίγο το μαλλί σε μια κίνηση αμηχανίας, και όλα καλά!

ΔΕΙΤΕ το video




Read more »

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Πάτρα : Εισβολή αγανακτισμένων στην καρναβαλική παρέλαση : Εισβολή αγανακτισμένων επεφύλασσε η σημερινή μέρα της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα και της κορύφωσης του Καρναβαλιού.Ομάδα περίπου 150 αγανακτισμένων προπορεύτηκε της παρέλασης και φορώντας μάσκες

Εισβολή αγανακτισμένων επεφύλασσε η σημερινή μέρα της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα και της κορύφωσης του Καρναβαλιού.

Ομάδα περίπου 150 αγανακτισμένων προπορεύτηκε της παρέλασης και φορώντας μάσκες και κρατώντας πλακάτ, πανό και… κρεμάλες, έδωσαν τη δική τους πινελιά στο ξέφρενο πατρινό καρναβάλι.

Οι αγανακτισμένοι χειροκροτήθηκαν με θέρμη από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους καρναβαλιστές ενώ πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και κατέληξαν μπροστά από το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου.

Read more »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 15 ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-``ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ,Η ΕΛΛΑΔΑ Μ`ΕΔΙΩΞΕ``

Επιστολή 15χρονου Έλληνα: "Είμαι χωρίς πατρίδα. Η Ελλάδα με έδιωξε" : Πραγματικά συγκλονίζει και συγκινεί η επιστολή απόγνωσης ενός 15χρονου Έλληνα από το Τορόντο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Είναι συνταρακτικός ο τρόπος

Πραγματικά συγκλονίζει και συγκινεί η επιστολή απόγνωσης ενός 15χρονου Έλληνα από το Τορόντο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Είναι συνταρακτικός ο τρόπος με τον οποίο μιλά και περιγράφει τα συναισθήματα για την πατρίδα του, μια πατρίδα πληγωμένη που κάθε μέρς πονά και ταπεινώνται όλο και περισσότερο.


«Είμαι Έλληνας έφηβος και από φέτος μόνιμος κάτοικος Καναδά. Μέσω αυτής της επικοινωνίας θα επιθυμούσα να αφυπνίσω κοιμισμένες συνειδήσεις και να μεταφέρω την πλήρη αντίληψη την οποίαν έχει ένας νεαρός Έλληνας, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του.

Η κατάθεσή μου θα είναι όσο πιο μακριά και σοκαριστική μπορεί να αποτυπωθεί, προκειμένου να εκφράσω όλον τον πόνο που κρύβω μέσα μου εδώ και πολλούς μήνες, για να μην πω χρόνια.

Είμαι χωρίς πατρίδα. Η Ελλάδα με έδιωξε με τον τρόπο της, αφού… δεν μπορέσαμε στην οικογένειά μου να αντέξουμε άλλο την κατάντιά της και ο Καναδάς μέχρι στιγμής, δεν νοιώθω πως με έχει αγκαλιάσει. Ακόμα μια οικογένεια αναγκάστηκε να ακολουθήσει το δρόμο της ξενιτιάς. Ακόμα μια οικογένεια αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από το έδαφος που τη γέννησε για να ζήσει σε μια άλλη χώρα. Στην Ελλάδα, τη χώρα που με γέννησε, με ανάθρεψε και με έκανε αυτό που είμαι, οι Έλληνες κοιμούνται χωρίς να ξέρουν πως θα ξυπνήσουν. Βγαίνουν το πρωί έξω από τα σπίτια τους κοιτώντας αν θα τους επιτεθεί κάποιος να τους ληστέψει ή ακόμα και να τους σκοτώσει.

Υπάρχει μεγάλο μίσος στην Ελλάδα. Μίσος όλων σε όλους. Τα οικονομικά, πολιτικά, και κοινωνικά προβλήματα έχουν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνία νευρικών ανθρώπων.

Το χειρότερο όμως είναι ότι… αυτό το στρες που καλλιεργείται παντού, από τα σχολεία έως μέσα στα σπίτια, μεταφέρεται και στις επόμενες ελληνικές γενιές. Τα παιδιά μαθαίνουν στη μιζέρια, το άγχος και τον καθημερινό κίνδυνο. Πολλοί φίλοι και φίλες μου είναι καταθλιπτικοί. Η κατάθλιψη και το άγχος οργιάζουν στις νεανικές κοινωνίες της πατρίδας μου.

Ο λαός μισεί τους πολιτικούς και καταριέται το Κοινοβούλιο, την πηγή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί πρόδωσαν τον ελληνικό λαό και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν ιδεολογίες στους νέους της εποχής μου. Οι λέξεις αριστερός και δεξιός έχουν καταργηθεί στη γενιά μου. Ξέρουμε ότι όποιος και αν είναι στην εξουσία, τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο αρνητικά.

Η οικονομική κρίση έχει πάει την Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Στον Καναδά (και γενικά στο εξωτερικό), μας λυπούνται για την κατάντιά μας. Ένας Έλληνας μπορεί να καταλάβει πως νοιώθω τεράστια ντροπή να λυπούνται την πατρίδα μου.

Οι αναρίθμητοι μετανάστες μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, και σε λίγο θα είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες. Αυτοί οι άνθρωποι όμως πεινούν. Στην Ελλάδα, στην οποία πίστευαν ότι θα έχουν καλύτερη τύχη, βρήκαν την μίζερη ελληνική πραγματικότητα.

Τέλος, υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τα όργανα ασφάλειας, αφού δεν υπάρχει καμία τάξη ή μέριμνα για αυτά. Η απόδειξη είναι η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν τρία χρόνια και η Αθήνα που καιγόταν επί μέρες λόγω των πολυάριθμων επεισοδίων. Κάποιοι άνθρωποι ευθύνονται για όλα αυτά τα προβλήματα. Αυτοί, κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιοι είναι. Όλοι όμως ξέρουν ότι θα ήθελαν να τους δουν κρεμασμένους στην Πλατεία Συντάγματος.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται και για τα χάλια της Ελλάδας αλλά και της εκπαίδευσης και για το πρόβλημα των μεταναστών και για τον ανύπαρκτο έλεγχο των οργάνων ασφαλείας και για το ότι οικογένειες σαν τη δική μου αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και τη ζωή τους και να φτιάξουν λίθο-λίθο τη ζωή τους από την αρχή.

Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Και αυτός ο τρόπος δεν θα είναι σε ουδεμία περίπτωση το αίμα.

Αυτός ο τρόπος θα είναι μόνο ο αγώνας του ελληνικού λαού για την καλυτέρευση της ελληνικής πραγματικότητας. Η ελπίδα πως κάποτε ο Έλληνας θα ξαναλέει ότι είναι Έλληνας με ψηλά το κεφάλι, θα πρέπει να δώσει θάρρος και κουράγιο στον καταπονημένο ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πάρα πολλά.

Όπως είπε ο Γ. Ρίτσος, «Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια, για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι». Ο μοναδικός τρόπος να γίνει η Ελλάδα κράτος, είναι μόνο μέσω του ίδιου του ελληνικού λαού και όχι μέσω των πολιτικών που πρόδωσαν αυτόν τον τόπο. Ο λαός της Ελλάδας θα πρέπει να πιστέψει σε αυτό το όνειρο. Το πώς θα γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το πω. Άλλωστε, εγώ απλώς εκφράζω το πώς βλέπει η δική μου γενιά τα πράγματα, και όχι κάποιο σχέδιο επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων. Αυτό δυστυχώς, είναι ευθύνη των πολιτικών. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατον, αλλά όχι τελείως.

Αν μπορέσει και πάρει ελπίδα ο βασανισμένος ελληνικός λαός, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε μια περήφανη Ελληνική Δημοκρατία. Μια αληθινή δημοκρατία, στην οποία ο Έλληνας θα χαίρεται να απολαμβάνει τις ήσυχες μέρες του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ας αγωνιστούμε για αυτό το όνειρο.

Όλοι οι Έλληνες του κόσμου θα πρέπει να ενωθούν για μια νέα, αληθινή Ελλάδα. Για μια νέα, ειρηνική και περήφανη κοινωνία.

Ιάσονας Ροδόπουλος – 15 χρονών

Τορόντο»

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 26/2

1832: Ο 21χρονος Φρεντερίκ Σοπέν δίνει το πρώτο κοντσέρτο του στο Παρίσι και μαγεύει το κοινό. Ανάμεσα στα έργα που ερμηνεύει είναι και το δικό του Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2.

1909: Ογκώδες συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομονοίας. Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης Γεώργιου Θεοτόκη. Καταλαμβάνουν το χώρο προ της Βουλής και συμπλέκονται με τη φρουρά, χρησιμοποιώντας πέτρες και μαχαίρια.

1911: Σοβαρές συγκρούσεις προκαλεί η συζήτηση στην αναθεωρητική Βουλή για τη γλώσσα στην οποία θα γραφτεί το Σύνταγμα. Οι φοιτητές διαδηλώνουν εναντίον των απόψεων του Κωστή Παλαμά, που δηλώνει κοροϊδευτικά: «Είμαι στρογγυλά και χτυπητά, μαλλιαρός απολύτως».

1936: Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φέρντιναντ Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.

1993: Έξι άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίζονται από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, σε έναν από τους δίδυμους ουρανοξύστες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τρομοκρατική επίθεση επί αμερικανικού εδάφους.

1995: Η παλαιότερη επενδυτική τράπεζα της Βρετανίας Barings Bank καταρρέει, όταν ένας υπάλληλός της χάνει στην αγορά παραγώγων κεφάλαια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα αγορασθεί για 1 λίρα από την ING.

1997: 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την αποφυλάκιση του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, λόγω ανήκεστου βλάβης της υγείας του.

Read more »

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σημερα το γυρναμε και παλι το στυλακι.Προβλεπεται λαικο ξεφαντωμα,αλκοολ στο τερμα και δε θα μπορουσα να μη βαλω κατι αναλογο.ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ-ΕΦΥΓΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 











Read more »

10 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ




1. James Frey

Μετά την αυτοβιογραφία του το «A Million Little Pieces» το οποίο έγινε μπεστ σέλερ, χάρη στην Oprah Winfrey, η οποία το επέλεξε  για το book club της, διαπιστώθηκε ότι σημαντικά τμήματα του βιβλίου ήταν κατασκευασμένα.

Μετά από έντονη διαμάχη, ο Frey εμφανίστηκε στην εκπομπή της Oprah Winfrey , στις 26 Ιανουαρίου του 2006 και υποστήριξε ότι οι «δαίμονες» που τον είχαν οδηγησει σε κατάχρηση αλκοόλ και στα ναρκωτικά ήταν οι ίδιες που τον οδήγησαν να εφεύρει γεγονότα για την αυτοβιογραφία του . Η Oprah του είπε: «Έχω την αίσθηση ότι προδώσατε τα εκατομμύρια των αναγνωστών σας.»

2. Stephen Glass

Από το 1995 και για τρία περίπου χρόνια, στον χώρο της αμερικανικής έντυπης δημοσιογραφίας επικρατούσε το όνομα του παιδιού-θαύματος, Stephen Glass. Ο εικοσάχρονος αρθρογράφος κατάφερνε να παρουσιάζει σε κοινό και εκδότες κείμενα καλογραμμένα αλλά κυρίως αξιοζήλευτης πρωτοτυπίας.

Συνεργασίες όπως εκείνες με το Rolling Stone, το Harper’s και το George, έντυπα-κολοσσούς της αμερικανικής αγοράς, έμοιαζαν ελάσσονος σημασίας μπροστά στο γεγονός ότι σε τόσο νεαρή ηλικία διατηρούσε σταθερή στήλη στο The New Republic, το μοναδικό περιοδικό που διάβαζε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πετώντας με το Air Force One. Οι μεγαλοεκδότες περιτριγύριζαν αδιάκοπα τον περιζήτητο αρθρογράφο, μέχρι τη στιγμή που η αλήθεια φανερώθηκε. Η περιέργεια ανταγωνιστικού περιοδικού και οι αμφιβολίες του αρχισυντάκτη του, οδήγησαν σε μία αλυσίδα αποκαλύψεων, ξεσκεπάζοντας το σκοτεινό μυστικό του Glass: σε ένα σύστημα απόλυτα ταγμένο στην ακρίβεια και την εγκυρότητα, είχε καταφέρει να επιβληθεί με έναν απίστευτο αριθμό εντελώς επινοημένων άρθρων. Η πτώση δεν θα μπορούσε παρά να είναι το ίδιο ακαριαία με την άνοδο, σε ένα χώρο που δύσκολα συγχωρεί.

3. Jayson Blair

Ο Jayson Blair ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, μέχρι το 2003, όταν ανακαλύφθηκε ότι συστηματικά έκλεβε τις ιδέες και τα άρθρα συναδέλφων του, ενώ παράλληλα κατασκεύαζε αρκετές από τις «πληροφορίες» που παρουσίαζε. Ο Blair απολύθηκε, ενώ μαζί του «έφυγαν» και δύο από τους μάνατζερ που τον είχαν υποστηρίξει κατά την πορεία του μέσα στην εφημερίδα.

4. Janet Cooke

Η Τζάνετ Κουκ, δημοσιογράφος της Ουάσιγκτον Ποστ, κέρδισε το 1981 το βραβείο Πούλιτζερ για το καλύτερο ρεπορτάζ, για την καταγραφή της ιστορίας ενός οκτάχρονου ηρωινομανούς, του Τζίμμυ, τρίτη γενιά ηρωινομανών ο οποίος ονειρευόταν να γίνει έμπορος ναρκωτικών όταν μεγαλώσει.

Με τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, όλοι οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να την πιέζουν για να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία του άτυχου παιδιού. Η Κουκ το αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι κινδύνευε από εμπόρους ναρκωτικών.

Η Τζάνετ Κουκ κέρδισε το Πούλιτζερ με την αποκλειστικότητα της ώσπου έγινε η αποκάλυψη..  Παραιτήθηκε από την Ποστ, ενώ η Ποστ επέστρεψε το Πούλιτζερ, απολογούμενη. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η δημοσιογράφος έδωσε τη δική της εκδοχή, μιλώντας για πρώτη φορά από το ’81, στο περιοδικό GQ. Απέδωσε το παράπτωμά της στην πίεση του εργασιακού περιβάλλοντος.

5. Jack Kelley

Ο αστέρας του δικτύου «USA Today» απολύθηκε το 2004 όταν ανακαλύφθηκε ότι επί χρόνια κατασκεύαζε ιστορίες, πληροφορίες και ειδήσεις.

Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το δίκτυο γνώριζε τις πρακτικές του Jack Kelley αλλά απέφυγε να λάβει αποφάσεις, λόγω της δημοτικότητας του δημοσιογράφου.

6. Bill Clinton

Ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ψέματα ενόρκως για τις σχέσεις του με τη Μόνικα Λεβίνσκι και στη συνέχεια το 1998, έγινε ο δεύτερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ (ο πρώτος ήταν ο Andrew Johnson) που κατηγορήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

7. Βαρόνος Μινχάουζεν

Πρωταγωνιστής του πασίγνωστου βιβλίου του Ροδόλφου Ράσπε, του 1785. Αφότου επέστρεψε από το Ρωσοτουρκικό Πόλεμο (1768-1774), άρχισε να διηγείται φανταστικά κατορθώματα.Ο ήρωας αυτών των ιστοριών ήταν υπαρκτό πρόσωπο -ο βαρόνος Κάρολος Φρειδερίκος Ιερώνυμος φον Μινχάουζεν, ένας άνθρωπος που το ταλέντο του στην αφήγηση φανταστικών περιπετειών ήταν ευρύτατα γνωστό.

8. Όρσον Γουέλς

Στα δύο του χρόνια ήξερε να διαβάζει, στα τρία του έπαιζε πιάνο και στα έξι του σκηνοθετούσε Σαίξπηρ. Λίγα χρόνια αργότερα, θα ξεκινήσει την καριέρα του παίζοντας στο θέατρο, διασκευάζοντας Σαίξπηρ και σκηνοθετώντας πρωτοποριακές θεατρικές παραστάσεις. Θα γίνει από τους πρώτους ολοκληρωμένους κινηματογραφικούς δημιουργούς, όντας ο ίδιος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός των ταινιών του. Το 1938, διέκοψε την κανονική μετάδοση του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού στον οποίο εργαζόταν για να μεταδώσει την τρομερή είδηση: Εισβολείς από τον Άρη είχαν προσγειωθεί στο Νιου Τζέρσευ στις Ηνωμένες πολιτείες.

Το αποτέλεσμα της αθώας φάρσας ήταν ένας πρωτοφανής πανικός σε όλη την ανατολική ακτή της χώρας.

9. Mily Vanilly

Τον Ιούλιο του 1989 ο Φαμπ Μορβαν και ο Ρομπ Πιλάτους, τα δύο μέλη του συγκροτήματος Μίλι Βανίλι βρίσκονταν επί σκηνής, μπροστά στις κάμερες του MTV, και ερμήνευαν την επιτυχία τους-ύμνο της pop-funk μουσικής του ’80, «Girl You Know It’s True». Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά τα λόγια του ρεφρέν άρχισαν να επαναλαμβάνονται σαν να….κόλλησε η κασέτα!

Τα δύο μέλη του συγκροτήματος έμειναν να κοιτούν με τρόμο το κοινό, ανοιγοκλείνοντας τα χείλια τους και επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά το στίχο » Girl You Know It’s…», σαν ψάρια έξω από το νερό. Η στιγμή πέρασε στην ιστορία της ποπ μουσικής ως ένα από τα πιο κλασσικά παραδείγματα απάτης. Το συγκρότημα των Μίλι Βανίλι αποτελούσαν στην ουσία 4 άτομα. Οι Φαμπ Μορβαν και Ρομπ Πιλάτους ήταν η «βιτρίνα» του γκρουπ, καθώς αυτοί που στην πραγματικότητα τραγουδούσαν ήταν οι Μπραντ Χαουελ και Τσαρλς Σο.

Οι δύο πρώτοι είχαν την εμφάνιση και την κίνηση, αλλά οι άλλοι δύο είχαν τη φωνή… Και η αλήθεια είναι πως μέχρι εκείνη την «αποφράδα» ημέρα του Ιουλίου η συνταγή δούλευε περίφημα, καθώς το συγκρότημα ανέβηκε 3 φορές στη σειρά στην κορυφή των Αμερικάνικων charts με τα τραγούδια «Baby Don’t Forget My Number», «Girl I’m Gonna Miss» και «You Blame It on the Rain».

10. Victor Lustig

Ο Victor Lustig, το 1925, είχε διάβασε ένα άρθρο σε Γαλλική εφημερίδα για τα προβλήματα της δημοτικής αρχής με τα έξοδα συντήρησης του πύργου. Τότε του ήρθε η ιδέα για να «πιάσει τη καλή». Υπογράφοντας ως κρατικός λειτουργός, έστειλε γράμμα σε 6 μάντρες, ενημερώνοντας ότι ο πύργος ήταν προς πώληση για παλιοσίδερα σε όποιον θα έκανε την καλύτερη προσφορά. Αν τα κατάφερε; Σε λίγες μόλις μέρες ο Lustig ταξίδευε για Βιέννη με

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 25/2

1822: Η δουλεία καταργείται στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.

1833: Με Βασιλικό Διάταγμα που εκδίδεται από την Αντιβασιλεία του Όθωνος, καταργείται ο Στρατός των ατάκτων και συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.

1836: Ο κατασκευαστής όπλων Σάμιουελ Κολτ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο είδος όπλου, το περίστροφο (revolver).

1948: Το Κομουνιστικό Κόμμα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση στην Τσεχοσλοβακία. Θα παραμείνει στην εξουσία έως το 1989.

1956: Στο λόγο του για την προσωπολατρία και της συνέπειες της, ο Νικήτα Κρουστσεφ καταγγέλλει τη δράση του Ιωσήφ Στάλιν.

1972: Ο Πολ Μακάρτνεϊ κυκλοφορεί το τραγούδι Give Ireland Back to the Irish, το οποίο απαγορεύεται από το BBC.

Read more »