Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αλλαγη συναισθηματος σημερα και φυσικα αλλαγη στο στυλ της μουσικης μας… SCORPIONS-ROCK YOU LIKE A HURRICANE



















Read more »

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 Τι έκαναν οι Έλληνες για τον... κόσμο; (ΦΩΤΟ)

 

Είστε βολεμένοι... είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν!Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει!

Τι;

Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται... ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που... ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!

1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Αν και το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικάπροβλήματα, οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αυτή η πρώτη διοργάνωση έβαλε τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική οργάνωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη!

2. Σύσταση Δικαστηρίων

Η αρχική έννοια σύστασης δικαστηρίου για την απονομή δικαιοσύνης βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και μάλιστα γινόταν από τους ίδιους τους Ολύμπιους Θεούς, από τους οποίους προϊστορικά πέρασε στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Στην αρχαία Αθήνα ονομαστά ποινικά δικαστήρια ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

3. Θέατρο

Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο. Οι πόλεις-κράτη είχαν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, παρουσιάζοντας πολλές παραστάσεις εν είδει διαγωνισμού, ενώ η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη για τους αρχαίους, αφού άφηναν ακόμη και τους κρατούμενους των φυλακών να παρακολουθούν κάποια έργα. Χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή, το Αρχαίο Θέατρον άφησε το στίγμα του στον πολιτισμό ανά τους αιώνες.

4. Δημοκρατία

Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο «χρυσό αιώνα».

5. Ντους

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν αποχετευτικό σύστημα, ενώ διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο ντους (που χρησιμοποιείτο από πλούσιους και φτωχούς). Οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι Ρωμαίοι πήραν την ιδέα αυτή από τους Έλληνες και την εξέλιξαν.

6. Ο αναλογικός υπολογιστής

Πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλύφθηκε ένα »περίεργο» εργαλείο από δύτες στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Για πολλά χρόνια, η συστηματική εξέταση του αντικειμένου απέτυχε να φωτίσει τη σκοπιμότητα του περίεργου αυτού μηχανήματος. Όμως, η έρευνα τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ρίξει λίγο φως. Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ασχολείτο με τα αστρονομικά φαινόμενα, λειτουργώντας ως ένας περίπλοκος μηχανικός «υπολογιστής» που παρακολουθούσε και κατέγραφε τους κύκλους του ηλιακού συστήματος.

7. Πίτσα

Οι πίτες με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς (ελιές, τυρί και χόρτα) ήταν το αγαπημένο σνακ των αρχαίων, ενώ το πρώτο είδος πίτσας ήταν ο επονομαζόμενος «πλακούς», δηλαδή μία βάση από ψωμί πάνω στην οποία τοποθετούσαν διάφορα βότανα και στη συνέχεια την έψηναν σε καυτές πέτρες.

8. Μαθηματικά

Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, το Πυθαγόρειο Θεώρημα και η Τριγωνομετρία είναι ελληνικά. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν φέρει... ανείπωτη δυστυχία σε αμέτρητες γενιές μαθητών, χωρίς αυτές, όμως, τις ανακαλύψεις δεν θα είχαμε την αρχιτεκτονική, ούτε καν την πλοήγηση βρε αδερφέ(!)... και ούτω καθ' εξής! Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

9. Ο καταπέλτης

Χάρη σε όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέραμε πιο πάνω, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν καταπέλτη που αύξησε το εύρος και τη δύναμη των πυρομαχικών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος καταπέλτης κατασκευάστηκε την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ το τόξο εμφανίστηκε ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα.

10. Η ατμομηχανή

Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Ήρωνα, περίφημο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό και μηχανικό της αρχαιότητας, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. (κατ' άλλους τον 1ο αι. μ.Χ.) και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η «αιολόσφαιρα» όπως ονομαζόταν ήταν μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού, ενώ υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής.

Συμπέρασμα: Πολλά από τα πράγματα που οι «προηγμένοι» λαοί απολαμβάνουν σήμερα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελευθερίας τους ή του σύγχρονου τρόπου ζωής τους προέρχονται από την ανάπτυξη τους κατόπιν της υιοθέτησης προτύπων από τους Έλληνες του παρελθόντος. Είπατε τίποτα;

Read more »

ΝΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ

Φωτογραφία για ΡΟΜΠΕΡΤ ΝTE ΝIΡΟ: Θα πολιτογραφηθώ Έλληνας

Σπίτι σχεδιάζει να αγοράσει στη Σαντορίνη ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μάλιστα με θέα την Καλντέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».
Ο διάσημος ηθοποιός που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές φέρεται να μαγεύτηκε από την θέα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και ήδη έχει δώσει εντολή για να του βρουν ένα οικόπεδο ή σπίτι αντάξιο των προσδοκιών του.
Ο Ντε Νίρο τρέφει λατρεία για την Ελλάδα και όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Αλιάγα, σίγουρα θα πολιτογραφηθεί Έλληνας εάν αποκτήσει σπίτι επί ελληνικού εδάφους.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 31/7

 

30 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Αλεξάνδρειας, μεταξύ του Οκταβιανού και του Μάρκου Αντωνίου για τον θρόνο της Ρώμης. Ο Μάρκος Αντώνιος, παρά τις αυτομολήσεις από το στρατόπεδό του, επιτυγχάνει πύρρεια νίκη. Ο Οκταβιανός θα επανέλθει δριμύτερος σε λίγες μέρες για την «τελική λύση».

904: Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προβαίνουν σε σφαγές.

1920: Ο Ίων Δραγούμης δολοφονείται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου στην Αθήνα από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ελευθέριου Βενιζέλου. (Ιουλιανά)

1922: Με έγγραφό τους, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Γιώργος Χατζόπουλος, που σχεδίασε το τριφύλλι, και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, που το επέλεξε, ανακοινώνουν τη μετονομασία του Παναθηναϊκού από «Παναθηναϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος» (ΠΠΑΟ) σε «Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος» (ΠΑΟ).

1968: Ο αμερικανός γκραντ-μετρ στο σκάκι Μπόμπι Φίσερ αγωνίζεται ταυτόχρονα με πέντε έλληνες πρωταθλητές στην Αθήνας. Οι Αναστασόπουλος, Κόκκορης, Ορνιθόπουλος και Βυζαντιάδης χάνουν, ενώ μόνο ο Τρικαλιώτης κατορθώνει να αποσπάσει ισοπαλία. Ο Φίσερ δυσαρεστεί τους πάντες με τις παραξενιές του.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λόρδο Κιλάνιν, προτείνει τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/3107#ixzz22CRg7vtq

Read more »

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παμε κατι βαρυ και χωρις πολλες αναλυσεις πως και γιατι…ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ-ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΣΕΝΑ



















Read more »

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΠ`ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ

Φωτογραφία για Στη Βουλή η αρπαχτή εκατομμυρίων για τους αποκωδικοποιητές!

Tο… πλιάτσικο που έχει γίνει (και συνεχίζεται) με την υποχρεωτική αγορά αποκωδικοποιητή που θα πρέπει να βάζουν σε κάθε τηλεόραση οι πολίτες, αλλιώς η οθόνη θα δείχνει… χιόνια, λόγω της διακοπής του αναλογικού σήματος και της μετάβασης στην ψηφιακή μετάδοση, έφερε στη Βουλή ο τέως πρόεδρός της, βουλευτής της Β΄ Αθήνας Βύρων Πολύδωρας, παίρνοντας αφορμή από το δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πολύδωρας:
«Ο τίτλος του δημοσιεύματος ''Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές'' παραπέμπει στη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων».
Σύμφωνα με την εκτίμηση της αγοράς, πάνω από 3.000.000 αποκωδικοποιητές θα πουληθούν και όλοι είναι εισαγόμενοι, κυρίως από την Κίνα, και η τιμή του καθενός κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 ευρώ.

Ο κ. Πολύδωρας καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα που θέτει: «1) Τι οφέλη έχει το ελληνικό Δημόσιο από αυτήν τη δαπάνη; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί;
2) Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ποιοι τα καρπώθηκαν;
3) Ελέγχθηκε τυχόν αισχροκέρδεια στην πώληση αποκωδικοποιητών, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι πολίτες, σχεδόν σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσαν να τους προμηθευτούν;
4) Ισχύει αυτό που λέγεται, ότι ποσοστό των χρημάτων αγοράς των αποκωδικοποιητών θα δοθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς;
5) Ήταν απαραίτητη η πλήρης διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό; Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε λήψης αναλογικού σήματος από την Πάρνηθα ούτε αγοράς αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια μέριμνα ή είναι ''αποκλεισμένοι'' από την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Και,
6) Τι λέει για το συμβάν συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Συνήγορος και Γραμματεία); Επελήφθησαν του θέματος; Πρόκειται να ασχοληθούν (είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους ή στις προτεραιότητές τους) με το φαινόμενο της ''προκλήσεως'' αναγκαστικής καταναλωτικής ζήτησης ευρύτερα'';».

Read more »

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης της νόσου Alzheimer σχεδίασαν Έλληνες ερευνητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ανοίγοντας το δρόμο για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και θεραπεία της νευροεκφυλιστικής νόσου, που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες και παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.

Το εργαλείο πρώιμης διάγνωσης και πρόληψης των δυσλειτουργιών της νόσου Alzheimer, είναι το πρώτο που δημιουργείται παγκοσμίως και ήδη το ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές βιομηχανίες για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής ομάδας είναι μεγάλο.

«Βρήκαμε τους δείκτες εκείνους και τις συσχετίσεις τους που μπορούν να οδηγήσουν στην πρώιμη διάγνωση της νόσου. Το υβριδικό διαγνωστικό πρωτόκολλο συνίσταται στη συλλογή και αξιολόγηση ατομικών δεδομένων, όπως μικροβιολογικές, πρωτεϊνικές και γονιδιακές εξετάσεις, αλλά και στην καταγραφή και αξιολόγηση εξειδικευμένων υποκυτταρικών βιολογικών σημάτων» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Παναγιώτης Βλάμος.

Πριν ένα χρόνο η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε το φαινόμενο της «ηλεκτρικής θρόμβωσης», δηλαδή του μηχανισμού εκείνου που εξηγεί μία σειρά δυσλειτουργιών στην εσωτερική μεμβράνη των μιτοχονδρίων, επηρεάζοντας την ποσότητα και την λειτουργία των κυτταρικών αυτών οργανιδίων, που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τη νόσο Alzheimer.

Οι Ελληνες επιστήμονες συνέχισαν την έρευνά τους, μελετώντας περαιτέρω τις υπεραγώγιμες ιδιότητες των μιτοχονδριακών μεμβρανών, καθώς και άλλους μετρήσιμους βιολογικούς παράγοντες του ανθρώπινου οργανισμού, πριν καταλήξουν στο εργαλείο της πρώιμης διάγνωσης της νόσου. Για το σκοπό αυτό έλαβαν υπόψη υπάρχοντα κλινικά δεδομένα, πάνω στα οποία ταυτοποίησαν τους δείκτες του πρωτοκόλλου.

Ανάμεσα στους δείκτες που συνυπολογίζει το πρωτόκολλο διάγνωσης, περιλαμβάνεται και η πρωτεϊνη Q, που φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αγωγιμότητα των μιτοχονδρίων, ενώ διαπιστώνεται ότι οι αυξημένες συγκεντρώσεις ψευδαργύρου και χαλκού μπορούν να διευκολύνουν τις βλάβες από την ηλεκτρική θρόμβωση, που προκαλεί την άνοια.

Σύμφωνα με τον κ.Βλάμο, το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης μπορεί να εφαρμοστεί εξατομικευμένα, δηλαδή με ατομικές εξετάσεις που μπορεί να έχουν ποσοστό επιτυχίας 100%, αλλά επίσης με στατιστικούς δείκτες, ή με την δημιουργία στο μέλλον αυτόνομης διαγνωστικής συσκευής. Στα πλεονεκτήματα του εργαλείου διάγνωσης είναι ότι οι εξετάσεις των δεικτών δεν απαιτούν χρόνο, ενώ το πραγματικό τους κόστος είναι μικρό.

Ανεκμετάλλευτη η έρευνα από την ελληνική πολιτεία

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσιεύσεις της έρευνας της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου έτυχαν ευρείας αποδοχής από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και από ιδιωτικές εταιρείες που διεκδικούν την αξιοποίηση των ευρημάτων, οι αρμόδιοι φορείς έχουν αφήσει αναξιοποίητη τη συγκεκριμένη έρευνα.

Η δημιουργία εξειδικευμένου εργαστηρίου θα συντελέσει σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας και στην αναζήτηση ακόμη και θεραπείας. Το ερευνητικό έργο σήμερα υλοποιείται χωρίς χρηματοδότηση, με συνεργαζόμενους ερευνητές εντός και εκτός Ελλάδος. «Δεν θέλουμε να εμπορευματοποιήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας, θέλουμε την σωστή αξιοποίηση και τη συνέχισή της, που είναι εφικτή με την δημιουργία ενός συγκροτημένου εργαστηρίου, εντός της Ελλάδας» επισημαίνει ο διδάκτορας Βιοπληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Θάνος Αλεξίου.

«Το στοίχημα της εξατομικευμένης θεραπείας φαίνεται ότι απαιτεί τη συνέργεια πολλών επιστημονικών ειδικοτήτων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των Εθνικών Συστημάτων Υγείας, αλλά και να επιτευχθεί η αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία, μέσα από το πρίσμα της ίσης μεταχείρισης και πρόσβασης όλων σε αυτό», υποστηρίζει ο κ.Βλάμος.

Η νόσος Alzheimer αποτελεί πεδίο έρευνας χιλιάδων ερευνητών από όλο τον κόσμο με την κατασκευή νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων και εμβολίων, ωστόσο, οι Έλληνες ερευνητές τονίζουν ότι τα άμεσα οφέλη στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εντοπίζονται στην αποτελεσματική διάγνωση, παρά σε μία μακροχρόνια αναποτελεσματική θεραπεία.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 30/7

762: Ιδρύεται η πόλη της Βαγδάτης.

1824: Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευτούν τρία τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευτούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι.

1920: Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο απότακτους αξιωματικούς, την ώρα που ο ελληνισμός γιορτάζει την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.

1930: Η Ουρουγουάη νικά την Αργεντινή με 4-2 στο Μοντεβιδέο και κατακτά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

1965: Η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση τα έργα του Ντιουκ Έλινγκτον Η Χρυσή Σκούπα (The Golden Broom) και τα Χρυσά Μήλα (The Golden Apples), με τον «δούκα» στο πόντιουμ. Στην ίδια συναυλία, η Ορχήστρα υπό τον Λούκας Φος παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Τσαρλς Άιβς From the Steeples and the Mountains.

1966: Η Αγγλία νικά 4-2 τη Δυτική Γερμανία στο Γουέμπλεϊ και κατακτά το 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Το γκολ - φάντασμα του Χερστ, με το οποίο η Αγγλία προηγείται με 3-2, ξεσηκώνει διαμαρτυρίες για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή και σημαδεύει τον τελικό

.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/3007#ixzz226WsJh3n

Read more »

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παμε να το γυρισουμε παλι στο ελληνικο και ν`ακουσουμε μια κομματαρα,που οταν ειχε πρωτοβγει ειχε κολλησει ακριβως στην περιπτωση μου και τ`ακουγα συνεχως. ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΜΟΣ-ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ    ….αληθεια που εισαι???



















Read more »

Η ΚΙΡΑ ΝΑΙΤΛΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ `ΕΜΠΟΡΙΚΟ` ΚΙΝ/ΦΟ

 

 

Η Αγγλίδα ηθοποιός αποφάσισε να απέχει από τις μεγάλες ταινίες γιατί δεν άντεχε την προσοχή των παπαράτσι που έφερνε.

 

Έκανε όνομα στο Χόλιγουντ με τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και έγινε σταρ στην πατρίδα της με ταινίες όπως «Αγάπη Είναι» αλλά η Κίρα Νάιτλι διαλέγει την προσωπική της ηρεμία και απομακρύνεται από τέτοιας εμβέλειας πρότζεκτ μια για πάντα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο περιοδικό Empire, είναι μια συνειδητή προσπάθεια να αποφύγει την προσοχή που φέρνουν τέτοιοι ρόλοι: «Σε κάποιο σημείο σκέφτεσαι ποιο είδος ταινίας σού επιτρέπει να ζήσεις μια κανονική ζωή; Και τα μπλοκμπάστερ το κάνουν δύσκολο. Συνειδητοποίησα πόσο παραπονιόμουν για αυτό και δεν μπορείς να παραπονιέσαι όσο κάνεις ταινίες που τραβούν την προσοχή. Η απόφαση αυτή αφορά όλα αυτά που φέρνουν τα μπλοκμπάστερ, όλα αυτά για τα οποία δεν είμαι προετοιμασμένη. Οι παπαράτσι είχαν γίνει λεκτικά επιθετικοί με όποιον άντρα βρισκόμουν, για να προκαλέσουν την αντίδρασή του. Δεν μπορούσα να βγω μόνη από το σπίτι - κι έτσι τα παράτησα.»

Η γρήγορη άνοδος της καριέρας της σημαδεύτηκε από μερικά πολύ επιθετικά δημοσιεύματα και κριτικές για την υποκριτική της, κάτι που η ίδια παραδέχεται ότι θα μείνει μαζί της για πάντα. «Όταν εισπράττεις τέτοια βαριά χτυπήματα τόσο νωρίς, δεν νομίζω ότι το ξεπερνάς. Κοιτώ συνομήλικούς μου ηθοποιούς που δεν το πέρασαν αυτό, και δεν μπορώ να καταλάβω την αυτοπεποίθησή τους. Είναι σαν άλλο είδος ανθρώπου. Νομίζω ότι αυτό πια είναι κομμάτι μου, η αίσθηση ότι πρέπει να πείσω τον εαυτό μου ότι τα κάνω όλα σκατά. Μάθαινα όσο πήγαινα αλλά το έκανα πολύ δημόσια. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ αλλά τα πρώτα χρόνια έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι απλά ένα όμορφο πρόσωπο.»

Ο επόμενος ρόλος της Νάιτλι, ο «δυσκολότερος της καριέρας της», όπως τον χαρακτήρισε, είναι ο πρωταγωνιστικός της ανατρεπτικής «Άννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ.

Read more »

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ

Αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει ειδική συσκευή-κράνος που θα διαβάζει τις σκέψεις

 

Η νεότευκτη Veritas Scientific σχεδιάζει μία τεχνολογία που υπόσχεται πρόσβαση στις

πιο μύχιες σκέψεις και μνήμες μας.

Πηγή έμπνευσης για την υλοποίηση του πρότζεκτ υπήρξε ένα μυθιστόρημα του Φίλιπ Νικ: πρόκειται για ένα κράνος, όμοιο με αυτό που φέρουν οι μοτοσυκλετιστές, εξοπλισμένο με αισθητήρες που μπορούν να διαβάζουν το μυαλό αυτού που το φοράει, μεταφράζοντας τις σκέψεις του σε εικόνες. Το τεχνούργημα βασίζεται σε ένα σύστημα ηλεκτρογραφικής καταγραφής της εγκεφαλικής δραστηριότητας, που μέλλει να αποτελέσει αποτελεσματικό όπλο ενάντια σε «επικίνδυνα» μυαλά και εν δυνάμει εχθρούς.

Ευρεία εφαρμογή αναμένεται επίσης να έχει και στο πεδίο της αστυνομικής ταυτοποίησης, αναβαθμίζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους ανάκρισης και εντοπισμού υπόπτων.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο «όπλο» που δεν πρέπει να διατεθεί μονάχα για κυβερνητική χρήση και ανάλογους σκοπούς, αλλά αντιθέτως οφείλει να δοθεί σε ευρεία χρήση, λόγου χάρη ως εφαρμογή που μπορεί να φορτώσει κάποιος στο κινητό τηλέφωνό του.

Πειράματα, βασισμένα σε πιθανά σενάρια τρομοκρατίας, έχουν ήδη διεξαχθεί υπό εργαστηριακές συνθήκες, βοηθώντας στην ανεύρεση πιθανών τρομοκρατών.

Ωστόσο, ο Αμερικανικός στρατός έχει ήδη στη διάθεσή του μία παρόμοια τεχνολογία ονόματι Brain Truth, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε Ιρανούς πράκτορες που πέρασαν τα σύνορα του Μεξικού με σκοπό να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εργασίες ενός καθηγητή ψυχολογίας και νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Νορθγουέστερν, του Πήτερ Ρόζενφελντ, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον Αμερικανικό στρατό με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών αποκρυπτογράφησης των ανθρώπινων αντιδράσεων, προκειμένου να αποδειχθεί αν κάποιος λέει την αλήθεια ή ψεύδεται.

Πρόκειται για εξαιρετικά πολύπλοκο εγχείρημα που εμπλέκει πολλά γνωστικά πεδία, ένα μεγάλο φάσμα τεχνολογιών, καθώς και μία ευρεία γκάμα πειραματικών δοκιμασιών που θα βοηθήσουν στη διαρκή βελτιστοποίηση του συστήματος.

Το κράνος δεν είναι έτοιμο ακόμη, αλλά η ανάπτυξη τεχνολογιών ανάγνωσης της εγκεφαλικής δραστηριότητας είναι, ειδικά στην εποχή μας, κάτι το αναπόφευκτο, έστω κι αν έτσι, μέσω της καταγραφής και ανάλυσης των εγκεφαλικών σημάτων, πλησιάζουμε ακόμη πιο κοντά στις πλήρως ελεγχόμενες κοινωνίες τύπου Τζορτζ Όργουελ.

Read more »

ΤΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΝΑΣΑ

Τα επτά λεπτά του τρόμου που περιμένει πως και πως η Nasa

  Δύο εβδομάδες απομένουν για την προσγείωση της ερευνητικής αποστολής της Nasa στον κρατήρα Γκέιλ του Άρη και στην διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ κορυφώνεται η αγωνία.
Στις 06:31 το πρωί της 6ης Αυγούστου το ειδικά εξοπλισμένο όχημα που οναμάζεται Ρόβερ θα προσγειωθεί στον Κόκκινο Πλανήτη και λίγη ώρα μετά θα ξεκινήσει τις βόλτες του σε μία προσπάθεια να συλλέξει και να αποστείλει όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται με πιο σημαντικό εκείνο της πιθανότητας να υπάρχει κάποια μορφή ζωής.
Για να γίνει με ασφάλεια η προσγείωση έχειε επινοηθεί ένας τρόπος που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας και έχει ονομαστεί από τους επιστήμονες της Nasa ως ''Eπτά λεπτά του τρόμου''.
Το διαστημικό σκάφος Curiosity θα προσκρούσει στο ανώτερο σημείο της ατμόσφαιρας του Άρη με ταχύτητα 7.000 χιλιομέτρων την ώρα, στη συνέχεια θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό ταχύτητα και θα αρχίσει να κάνει ζικ ζακ στο αέρα. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί θα έχει ταχύτητα 700 χιλιομέτρων και εκείνη τη στιγμή θα ανοίξει ένα τεράστιο αλεξίπτωτο που θα ανακόψει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα και θα κάνει ομαλή την πτώση σε συνδυασμό με την λειτουργία μιας τουρμπίνας που βρίσκεται στο κάτω μέρος του διαστημικού σκάφους. Εκείνη τη στιγμή θα ανοίξει το κάτω μέρος και θα βγει το όχημα που με συρματόσχοινα θα πέσει με ασφάλεια στο έδαφος.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει επτά λεπτά και θα όσοι εμπλέκονται με την αποστολή θα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να έρθει το σήμα, που έχει καθυστέρηση 14 λεπτών, πως όλα πήγαν καλά.
Tο όχημα της Nasa είναι εξοπλισμένο με συλλέκτες χώματος και πετρών, διαθέτει κάμερες και ένα λέιζερ με το οποίο μπορεί να διαλύει τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 29/7

1014: Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, όχι μόνο συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ, αλλά τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους.

1711: Ένας πρώην γενίτσαρος, ο Αχμέτ Καραμανλή, ιδρύει τη δυναστεία των Καραμανλήδων, που θα κυβερνήσει την περιοχή της Τριπολίτιδας (σημερινής Λιβύης) έως το 1835. Οι διάδοχοί του θα έρθουν σε προστριβές και διενέξεις με τους Αμερικανούς, καθώς έλεγχαν τους θαλάσσιους δρόμους της Μεσογείου.

1825: Αποτυγχάνει εξαιτίας της νηνεμίας που επικρατεί προσπάθεια μοίρας του ελληνικού στόλου υπό τον Κωνσταντίνο Κανάρη να πυρπολήσει τον αιγυπτιακό στόλο μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

1865: Ο βουλευτής και μετέπειτα πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος, απαγάγεται από τη συμμορία Λύγκου, για να απελευθερωθεί 36 μέρες αργότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, με την καταβολή λύτρων ύψους 80.000 δραχμών. Την περιπέτειά του εξιστόρησε στο βιβλίο του «Τριάκοντα εξ ημερών αιχμαλωσία και συμβίωσις μετά των ληστών».

1921: Ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται πρόεδρος του εθνικού σοσιαλιστικού γερμανικού κόμματος των εργατών (ναζιστικό κόμμα).

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα τάγματα ασφαλείας, τα οποία δημιούργησε η κυβέρνηση Ιωάννη Ράλλη.

1973: Το ψευδοδημοψήφισμα που οργάνωσε η χούντα καταργεί τη Μοναρχία με ποσοστό 78,4% και κηρύσσει την Προεδρική Δημοκρατία με πρόεδρο τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2907#ixzz21zrn6Sux

Read more »

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παμε ν`ακουσουμε και σημερα ενα τραγουδακι πολυ ωραιο… EAGLES-HOTEL CALIFORNIA





















Read more »

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Από τον Μπεν Τζόνσον στη Μάριον Τζόουνς και από τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου στον Δημήτρη Χονδροκούκη, αυτές είναι οι υποθέσεις που έγραψαν (αρνητική) ιστορία…

Οι 10 πιο διαβόητες υποθέσεις ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τον αποκλεισμό του Δημήτρη Χονδροκούκη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας, ο αριθμός των αθλητών που πιάστηκαν ντοπέ πριν καν φτάσουν στο Λονδίνο ανέβηκε στους 108! Ποιος είπε ότι το ντόπινγκ δεν είναι στα ίδια επίπεδα με παλιά; Βέβαια, οι πιο διαβόητες ιστορίες ντόπινγκ στις Ολυμπιάδες είναι αυτές που συμβαίνουν κατά την διάρκεια των αγώνων και όχι αυτές που προλαβαίνουν οι αρχές. Χρυσά ολυμπιακά μετάλλια που έχουν αλλάξει κατόχους, ιστορίες κυνηγητού, εντάσεις, κλάματα και άλλα πολλά έχουν σημαδέψει την πορεία των αγώνων που δείχνουν να μην μπορούν να απαλλαγούν από το άγος του ντόπινγκ.

1972, Μόναχο: Ρικ ΝτεΜοντ, ΗΠΑ (Κολύμβηση)

Ο Ρικ ΝτεΜοντ ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 1500μ. όταν κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, στα 400μ. ελεύθερο. Οι Αμερικανοί περίμεναν τουλάχιστον άλλο ένα χρυσό από αυτόν, στο «καλό» του αγώνισμα, αλλά τελικά δεν τον είδαν να αγωνίζεται ποτέ ενώ οι διοργανωτές του αφαίρεσαν και το πρώτο χρυσό που πήρε. Ο λόγος ήταν η εφεδρίνη που ανιχνεύθηκε στα ούρα του. Ο ΝτεΜοντ ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε ένα φάρμακο για το άσθμα, αλλά τελικά αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Την επόμενη χρονιά έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και στα 400μ. Το 2001 η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, έπειτα από ένα μακροχρόνιο αγώνα του αθλητή να αποκαταστήσει το όνομά του, ανακοίνωσε πως όντως είχε κάνει λάθος το 1972 και πως το φάρμακο που έπαιρνε ο ΝτεΜοντ για το άσθμα ήταν κάτι που του είχε χορηγήσει κανονικά, με συνταγή, ο γιατρός. Ωστόσο η ΔΟΕ αρνήθηκε να τον αποκαταστήσει και να του επιστρέψει το μετάλλιο.

1984, Λος Άντζελες: Άννα Βερούλη, Ελλάδα (Στίβος)

Η Άννα Βερούλη ήταν η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στον στίβο στο Λος Άντζελες. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με το οποίο είχε εγκαινιαστεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Σ’ εκείνο τον αγώνα, μάλιστα, τρίτη ήταν η Σοφία Σακοράφα που την ίδια χρονιά είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ! Η Βερούλη δεν κατόρθωσε ποτέ να επιβεβαιώσει τις ελπίδες των Ελλήνων στο Λος Άντζελες, αφού πιάστηκε να έχει κάνει χρήση νανδρολόνης και οι διοργανωτές την έστειλαν πίσω στην Αθήνα.

1988, Σεούλ: Μπεν Τζόνσον, Καναδάς (Στίβος)

Η πιο διαβόητη υπόθεση ντοπαρίσματος όλων των εποχών σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση συνέβη στην Σεούλ το 1988, στην περίφημη κούρσα των 100 μέτρων όταν ο Καναδός σπρίντερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας την απόσταση στο εξωπραγματικό για την εποχή 9’ 79” και νικώντας τον μεγάλο του αντίπαλο Καρλ Λιούις. Ο Μπεν Τζόνσον πιάστηκε να έχει κάνει χρήση στανοζολόλης τρεις μέρες μετά και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό και στέρηση του μεταλλίου, που πήγε στον Λιούις. Στα επόμενα χρόνια 5 ακόμη από τους 8 φιναλίστ εκείνης της κούρσας (ο ίδιος ο Λιούις, αλλά και οι Λίνφορντ Κρίστι -2ος, Ντένις Μίτσελ -4ος, Ντεζάι Γουίλιαμς -6ος, Ρέι Στιούαρτ -7ος) πιάστηκαν ντοπέ ή ενεπλάκησαν σε περίεργες ιστορίες ντόπινγκ. Μόνο ο 3ος Κάλβιν Σμιθ και ο 5ος Ρόμπσον Ντα Σίλβα δεν κατηγορήθηκαν ποτέ για χρήση απαγορευμένων ουσιών…

2000, Σίδνεϊ: Μάριον Τζόουνς, ΗΠΑ (Στίβος)

Στις αρχές της νέας χιλιετίας, οι παλιές και εύκολα ανιχνεύσιμες ντόπες (εφεδρίνη, στανοζολόλη, νανδρολόνη –τα λεγόμενα «αναβολικά» δηλαδή) έδιναν τη θέση τους σε απίστευτα εξελιγμένα και πανάκριβα φάρμακα, με κορυφαίο το THG που χρειάζονταν ειδικούς ελέγχους για να ανιχνευθούν. Την ίδια περίοδο η Αμερικανίδα σπρίντερ Μάριον Τζόουνς άφηνε πίσω της όλο τον ανταγωνισμό και έδειχνε ότι ήταν η μόνη γυναίκα που θα μπορούσε ίσως να σπάσει κάποτε το απίστευτο ρεκόρ της Φλόρενς Τζόινερ Γκρίφιθ (η οποία είχε πεθάνει, δύο χρόνια νωρίτερα, πιθανότατα λόγω της εκτεταμένης χρήσης αναβολικών, κάτι όμως που δεν αποδείχτηκε ποτέ). Στο Σίδνεϊ η Τζόουνς κατέκτησε 5 μετάλλια, αλλά 7 χρόνια μετά, όταν η υπόθεση BALCO (του εργαστηρίου που παρήγε το THG) έφτασε στα δικαστήρια, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη χρήση του κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και της αφαιρέθηκαν όλα, ενώ η ίδια πήγε και φυλακή για ψευδορκία σε προηγούμενο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. Στην κούρσα των 100 μέτρων στο Σίδνεϊ, την δεύτερη θέση είχε πάρει η Κατερίνα Θάνου, ωστόσο μετά την παραδοχή της Τζόουνς, η ΔΟΕ αρνήθηκε να δώσει το χρυσό στην Ελληνίδα αθλήτρια, διότι στο μεταξύ και η ίδια ενεπλάκη σε μεγάλο, ολυμπιακό σκάνδαλο ντόπινγκ.

2004, Αθήνα: Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, Ελλάδα (Στίβος)

Η γνωστή υπόθεση που συντάραξε το ελληνικό φίλαθλο (και όχι μόνο) κοινό μια μέρα πριν την τελετή έναρξης δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση. Έχουν γραφτεί χιλιάδες γραμμές για το τι ακριβώς συνέβη και το ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Η υπόθεση έκλεισε πρόσφατα και δικαστικά με μόνο τον προπονητή των δύο αθλητών Χρήστο Τζέκο να τιμωρείται. Οι Θάνου και Κεντέρης (αργυρή και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ και μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για νίκες στην Αθήνα) προσποιήθηκαν ένα ατύχημα με τη μηχανή του προπονητή τους για να αποφύγουν να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ και τελικά τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τους Αγώνες, σπιλώνοντας το όνομα της διοργανώτριας Ελλάδας.

2004, Αθήνα: Αντριάν Άνους και Ρόμπερτα Φάζεκας, Ουγγαρία (Στίβος)

Οι δύο Ούγγροι ρίπτες κατέκτησαν χρυσά μετάλλια, ο Άνους στη σφύρα και ο Φάζεκας στον δίσκο, αλλά τους αφαιρέθηκαν όταν ο πρώτος προσπάθησε να δώσει άλλο δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ (είχε ένα σακουλάκι με ξένα ούρα μαζί του), ενώ ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε ποτέ!

2004, Αθήνα: Ιρίνα Κορζανένκο, Ρωσία (Στίβος)

Το πρώτο χρυσό του στίβου δόθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και πήγε στην Ρωσίδα σφαιροβόλο και αμέσως μετά την ανάγκασαν να το γυρίσει πίσω, αφού πιάστηκε με στανοζολόλη, ατιμάζοντας με τον χειρότερο τρόπο τον ιερό τόπο των αγώνων. Γενικά, οι αγώνες της Αθήνας, ειδικά για την στίβο ήταν οι πιο «βρώμικοι» της ιστορίας –ή μάλλον, αυτοί στους οποίους οι ελεγκτές ντόπινγκ έκαναν πιο καλά από ποτέ την δουλειά τους και η τεχνολογία που είχαν στα χέρια τους για πρώτη φορά κατάφερε να ξεπεράσει εκείνη όσων κατασκεύαζαν τις απαγορευμένες ουσίες.

2008, Πεκίνο: Φανή Χαλκιά, Ελλάδα (Στίβος)

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στα 400 μ. εμπόδια δεν πρόλαβε καν να υπερασπισθεί τον τίτλο της στο Πεκίνο αφού ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία στα ούρα της σε τεστ που της έγινε με το που έφτασε στην Κίνα. Η Χαλκιά είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη στην Αθήνα, βελτιώνοντας τους χρόνους της εντυπωσιακά σε κάθε κούρσα και φτάνοντας στη νίκη, αλλά ταυτόχρονα κάνοντας τους υπεύθυνους της WADA εχθρούς της, αφού αποφάσισαν να την καταδιώξουν στη συνέχεια σε κάθε της προσπάθεια, θεωρώντας πως στην Αθήνα τους είχε ξεγελάσει. Τελικά κατάφεραν να την πιάσουν στο Πεκίνο, όπου –κατά πολλούς- η Ελληνίδα αθλήτρια δεν θα έπρεπε καν να σταλεί. Ο ΣΕΓΑΣ επέμενε στην αποστολή της, παρότι δεν είχε κάνει καλούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια και παρότι ήταν γνωστό το κυνήγι που είχαν εξαπολύσει οι αρχές του αντιντόπινγκ εναντίον της και τελικά η αθλήτρια το πλήρωσε ακριβά.

2008, Πεκίνο: Νταβίντε Ρεμπελίν, Ιταλία (Ποδηλασία Δρόμου)

Ο Ιταλός «μετρ» των ημερήσιων αγώνων δρόμου (το 2004 κέρδισε και τα 3 “Ardennes Classics”, το Amstel Gold Race, το La Fleche Wallone και το Λιέγη-Βαστόνη-Λιέγη, γράφοντας ιστορία) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, έχοντας κάνει χρήση της ουσίας Mircera, ενός νέου φαρμάκου που αντικατέστησε την ερυθροποιτίνη.

2008, Πεκίνο: Ρασίντ Ραμζί, Μπαχρέιν (Στίβος)

Ο Μαροκινός δρομέας που έτρεχε για λογαριασμό του Μπαχρέιν και κέρδισε το χρυσό στα 1500 μέτρα στο Πεκίνο ανιχνεύθηκε με την ουσία CERA (νέο αντικαταστάτη της ερυθροποιτίνης, επίσης) και έχασε το μετάλλιό του.

Read more »

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞ:ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞ

 

Μετά το σεξ: Ατάκες που λέει κάθε ζώδιο!

 

Κριός : Ωραία, πάμε πάλι από την αρχή...

Ταύρος : Πεινάω... πιάσε την πίτσα...

Δίδυμοι : Μήπως είδες πουθενά το τηλεκοντρόλ?

Καρκίνος : Πότε παντρευόμαστε;;;

Λέων : Καλά ε; Δεν παίζομαι...

Παρθένος : Πρέπει να πλύνω τα σεντόνια

Ζυγός : Μου άρεσε, αν σου άρεσε...

Σκορπιός : Έχω την αίσθηση πως πρέπει να σε "λύσω"...

Τοξότης : Μη με πάρεις τηλέφωνο, θα σε πάρω εγώ...

Αιγόκερως : Α! Έχεις και πιστωτικές;;;

Υδροχόος : Τώρα ας το δοκιμάσουμε και χωρίς ρούχα...

Ιχθύες : Πως είπαμε πως σε λένε;;;

Read more »

``ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕΞ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ…``

Η σέξι τερματοφύλακας των ΗΠΑ, Χόουπ Σόλο ετοιμάζεται για περιπέτειες στους Ολυμπιακούς

«Υπάρχει πολύ σεξ στα Ολυμπιακά χωριά» επιβεβαίωσε μία από τις ομορφότερες αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες. Η Χόουπ Σόλο εκτός από όμορφη είναι και εξαιρετική στα καθήκοντά της ως τερματοφύλακα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Η 30χρονη ήδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια: «Πρόκειται για ευκαιρία ζωής. Πάντοτε ένας αθλητής θέλει να κρατά αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ αυτών των αναμνήσεων είναι και οι ερωτικές. Εχω δει ανθρώπους να κάνουν σεξ έξω, σε δημόσια θέα. Στο γρασίδι, ανάμεσα σε κτίρια, οι αθλητές είναι άνθρωποι με πάθη και μερικές φορές δεν έχουν ενδοιασμούς»

Η Σόλο εξηγεί ότι τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα σε τέτοιες περιπτώσεις:

«Σε αντίθεση με ένα μπαρ, δεν είναι δύσκολο να βρεις τρόπο να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Απέναντί σου κάθεται ένας άνθρωπος που βρίσκεται εκεί για τον ίδιο λόγο με εσένα. Ξεκινάς με ένα "σε ποιο άθλημα αγωνίζεσαι;" κι έπειτα όλα παίρνουν τη σειρά τους. Δεν είναι μόνο το σεξ. Κάθε βράδυ γίνεται τουλάχιστον ένα πάρτι και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό, αλλά υπάρχουν και επώνυμοι ανάμεσά μας. Εχω βρεθεί σε μπαρ με τον Βινς Βον και τον Στιβ Μπάιρν, και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το πάρτι μας στο Ολυμπιακό χωριό. Φτάσαμε στην είσοδο, απασχολήσαμε τους φύλακες με τα μετάλλιά μας και βάλαμε πίσω από την πλάτη τους τους επωνύμους στις εγκαταστάσεις.Αν θέλω, μπορώ να έχω έναν επώνυμο ή έναν άγνωστο στο δωμάτιό μου χωρίς να το ξέρει κανείς. Αυτό είναι το "Ολυμπιακό" μου μυστικό».

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 28/7

 

1821: Οι Σουλιώτες, πολιορκούμενοι από τον Ομέρ Βρυώνη, εγκαταλείπουν οριστικώς το Σούλι.

1822: Η καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη ολοκληρώνεται στο Αγιονέρι Αργολίδας από τους άνδρες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Δημήτριου Υψηλάντη, του Παπαφλέσσα και του Νικηταρά.

1900: Ο Λουίς Λάσινγκ δημιουργεί στο Κονέκτικατ ένα σάντουιτς, που το ονομάζει χάμπουργκερ.

1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. (10 Αυγούστου με το νέο ημερολόγιο)

1936: Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς ανακοινώνει την καθιέρωση τoυ οκταώρου.

1941: Στη ρηματική ανακοίνωση του πληρεξουσίου του Γ' Ράιχ στην Ελλάδα προς την κυβέρνηση των Αθηνών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω: «Η Τράπεζα της Ελλάδος δέον όπως ρυθμίζει κατά τοιούτον τρόπον την επάρκειαν του χαρτονομίσματος εις δραχμάς, ώστε να εξασφαλίζει μηνιαίως διά τας ανάγκας του γερμανικού στρατού ποσόν μέχρις 25 εκατομμυρίων μάρκων».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2807#ixzz21ux5X67G

Read more »

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια μαγικη συνυπαρξη,μια ονειρικη ροκ στιγμη εχω για σημερα φιλες και φιλοι…BRUCE SPRINGSTEEN & U2 & PATTI SMITH – BECAUSE THE NIGHT



















 

 

                                                                                    because the night belongs to lovers…..!

Read more »

ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΙΔΥΜΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΤΡΟΧΙΕΣ

Οι αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά ένα μακρινό ηλιακό σύστημα, σε απόσταση περίπου 10.000 ετών φωτός από τη Γη, οι τροχιές των τριών -έως τώρα γνωστών- εξωπλανητών του μοιάζουν πάρα πολύ με τις τροχιές των πλανητών του δικού μας συστήματος.

Όλες βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους και, παράλληλα, είναι ευθυγραμμισμένες με το επίπεδο περιστροφής του άστρου -ήλιου τους, δηλαδή με τον ισημερινό του.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλά άλλα ηλιακά συστήματα με «εξωτικούς» εξωπλανήτες, όπως γιγάντιους αέριους «καυτούς Δίες» και βραχώδεις «σούπερ-Γαίες», όμως στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οι εξωπλανήτες φαίνεται να έχουν ασυνήθιστες τροχιές, αρκετά διαφορετικές και εκκεντρικές σε σχέση με αυτές των πλανητών του δικού μας ηλιακού συστήματος, το οποίο εμφανίζει μία αξιοσημείωτη αστρονομική ευταξία.

Η Γη και οι υπόλοιποι επτά πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο σαν δρομείς σε γειτονικές διαδρομές του ίδιου στίβου, στο ίδιο περίπου επίπεδο. Αντίθετα, πολλοί εξωπλανήτες, ιδίως οι λεγόμενοι «καυτοί Δίες», συνήθως εμφανίζουν χαοτική συμπεριφορά, με δραματικές κλίσεις ή και αντίστροφες τροχιές σε σχέση με αυτές του άστρου τους.

Τώρα, οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια ΜΙΤ, Καλιφόρνιας-Σάντα Κρουζ κι άλλα ερευνητικά ινστιτούτα, μ’ επικεφαλής τον αστροφυσικό Ρομπέρτο Σάντσις-Ογιέδα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο "Nature", σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", ανίχνευσαν το πρώτο εξωπλανητικό σύστημα με εξίσου εύτακτες τροχιές πλανητών, οι οποίοι κινούνται γύρω από το άστρο Κέπλερ-30, μεγάλο και φωτεινό όσο ο δικός μας Ήλιος. Χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το εν λόγω άστρο, όπως και το δικό μας, περιστρέφεται γύρω από ένα κάθετο άξονα και γύρω από αυτό περιφέρονται τρεις πλανήτες, όλοι στο ίδιο επίπεδο.

Ο ένας εξωπλανήτης, με διάμετρο περίπου τετραπλάσια από αυτή της Γης, έχει έτος (διάρκεια πλήρους περιφοράς γύρω από το άστρο του) 29 γήινων ημερών, ενώ οι άλλοι δύο, με διάμετρο εννέα και 12 φορές μεγαλύτερη της Γης, έχουν έτη 60 και 143 ημερών αντίστοιχα. Κανείς από τους τρεις εξωπλανήτες δεν είναι «καυτός Δίας». Το ίδιο το άστρο, που είναι σχετικά νεαρής ηλικίας, κάνει μία πλήρη περιφορά γύρω από το εαυτό του κάθε 16 μέρες.

Η ανακάλυψη, κατά τον καθηγητή φυσικής του ΜΙΤ Τζος Γουίν, δείχνει ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν συνιστά κάποια ασυνήθιστη «ιδιοτροπία» του σύμπαντος και το γεγονός ότι ο Ήλιος μας και οι πλανήτες κινούνται οργανωμένα στο ίδιο επίπεδο, κατά πάσα πιθανότητα δεν αποτελεί μία σπάνια σύμπτωση.

Το πόσο συχνό φαινόμενο είναι οι σταθερές και εύτακτες τροχιές των πλανητών στα αστρικά (ηλιακά) συστήματα, έχει σημασία για την εκτίμηση των πιθανοτήτων ύπαρξης εξωγήινης ζωής στο σύμπαν, καθώς, σύμφωνα με τον καθηγητή αστρονομίας Τζέημς Λόιντ του πανεπιστημίου Κορνέλ, οι σταθερές τροχιές ευνοούν ένα σταθερό κλίμα που, με τη σειρά του, ευνοεί την ανάπτυξη ζωής, όπως συνέβη και στη Γη.

Read more »

ΚΥΠΡΟΣ:ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμβου, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι».

    Όπως γράφει η εφημερίδα, κατά τις εργασίες για κατασκευή του δεύτερου διαδρόμου, που άρχισαν πριν από δύο περίπου μήνες, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπινων οστών.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα τα οστά (σ.σ.: που πρέπει να είναι Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974) έμειναν θαμμένα στο έδαφος και οι εργασίες για την κατασκευή του διαδρόμου συνεχίστηκαν.

    Read more »

    ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 27/7

    1302: Ο στρατηγός Νικόλαος Μουζάλωνας ηττάται από τις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις του Οθωμανού Οσμάν στη μάχη του Βαφέα, κοντά στη Νικομήδεια. Η ήττα αυτή των Βυζαντινών έχει ως συνέπεια την κατάληψη της υπόλοιπης Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

    1576: Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

    1832: Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Όθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.

    1953: Υπογράφεται στην πόλη Μουνσάν της Βορείου Κορέας η ανακωχή, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος της Κορέας. Έκτοτε, το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αναβαθμίζεται από Τάγμα σε Σύνταγμα και επαναπατρίζεται τον Οκτώβριο του 1955.

    1974: Οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφορούν σε σιγκλ τη μεγάλη επιτυχία τους Sweet Home Alabama.

    1996: Βόμβα εκρήγνυται στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένας νεκρός και 110 τραυματίες, ο απολογισμός


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2707#ixzz21owGg86v

    Read more »

    Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

    ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Καταπληκτικο τραγουδι,φοβερη συνεργασια… ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ & ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ- ΖΗΤΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΣ   πφφφ,ειμαι ακομα ρομαντικος Ο Γελαστούλης είναι λυπημένος



















    Read more »

    Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    Φωτογραφία για Η ωραιότερη φοιτητική εστία στον κόσμο

    Το εντυπωσιακό κτίριο που θα δείτε στην συνέχεια βρίσκεται στο Ørestad, μια σχετικά νέα συνοικία της Κοπεγχάγης, στην Δανία. Είναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, κτίριο που κατασκευάστηκε για να φιλοξενεί φοιτητές.

    Οι βραβευμένες φοιτητικές εστίες Tietgen (Tietgenkollegiet), είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο κυκλικό κτίριο με μια τεράστια εσωτερική αυλή.

    Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 2006 και σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Στους επτά ορόφους του περιέχει 360 δωμάτια, και εκτείνεται σε έκταση 26.800 τετραγωνικών μέτρων.

    Η κυκλική μορφή του κτιρίου σύμφωνα με τους σχεδιαστές συμβολίζει την ισότητα και την κοινοκτημοσύνη.


    Απολαύστε το στις φωτογραφίες που ακολουθούν!






     


     


























    Read more »

    ΠΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ…ΔΙΑΣΤΗΜΑ…???

    Φωτογραφία για Πώς μυρίζει το… διάστημα;

    «Η μυρωδιά του διαστήματος είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες. Αφήνει μια παράξενη αίσθηση στη μύτη. Είναι -αν μπορούσα να τη χαρακτηρίσω έτσι- μια στυφή μυρωδιά», λέει ο αστροναύτης Tony Antonelli σχετικά με την οσμή του Διαστήματος.
    Οι αστροναύτες, ως γνωστόν, κάνουν διαστημικούς περιπάτους  φορώντας την απαραίτητη στολή τους, και δεν έχουν, βέβαια, τη δυνατότητα να μυρίσουν το Διάστημα. Όταν, όμως, επιστρέφουν στο σκάφος και αφαιρούν τη στολή, η μυρωδιά έχει παραμείνει στα κράνη, στα γάντια… Έτσι μπορούν να έχουν άποψη.
    Οι περιγραφές όλων συγκλίνουν σε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν στη μυρωδιά του Διαστήματος: «Μπριζόλα, καυτό μέταλλο και καπνός συγκόλλησης. Μια γλυκιά αίσθηση μεταλλικής οσμής αλλά και… μπαρούτι», λένε.
    Ο χημικός Steve Pearce, τον οποίο προσέλαβε η NASA προκειμένου να αναπαράγει τη μυρωδιά του Διαστήματος στη Γη, για σκοπούς εκπαίδευσης των αστροναυτών, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είναι μια διαφορετική μυρωδιά και κατ’ επέκταση ο προσδιορισμό της έχει πολλές δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι οι αστροναύτες παίρνουν μαζί τους βότκα, η οποία υπάρχει έντονα στην αναπνοή και στον ιδρώτα τους κατά την επιστροφή τους στη Γη, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολος ο προσδιορισμός της μυρωδιάς του Διαστήματος».
    Όσο για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Pearce ; «Απλά φανταστείτε τη μυρωδιά από ιδρωμένα πόδια σε συνδυασμό με την οσμή του σώματος, προσθέστε ασετόν και βενζίνη, θείο και τη μυρωδιά του μετάλλου όταν καίγεται… και είστε πολύ κοντά!».

    Read more »

    ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 26/7

    811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα: Οι Βούλγαροι με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Νικηφόρο Α', ο οποίος πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Το κεφάλι του αποκόπτεται από τον Κρούμο, επαργυρώνεται και γίνεται κύπελλο, με το οποίο γιορτάζει τους θριάμβους του.

    1139: Ο κόμης Αλφόνσο κηρύσσει την ανεξαρτησία της Πορτογαλίας από τον βασιλικό οίκο της Καστίλης και ανακηρύσσεται πρώτος βασιλιάς της χώρας.

    1908: Ιδρύεται στην Ουάσιγκτον το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, γνωστότερο ως FBI.

    1925: Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο αγώνα του και νικά τον Ηρακλή με 2-1. Στις φανέλες των παικτών του φιγουράρει το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι, που θα αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό τέσσερα χρόνια αργότερα.

    1933: Νόμος που ψηφίζεται στη Γερμανία προβλέπει τη στείρωση ατόμων που πάσχουν από βαριές ή κληρονομικές σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

    1996: Ο Πύρος Δήμας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 83ων κιλών της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2607#ixzz21iTruVzk

    Read more »

    Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

    ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Ενα απιστευτο τραγουδι εχω για σημερα…THE CURE-PICTURE OF YOU….καλη ακροαση…!















    Read more »

    ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ (ΗΟΤ)

     

    Η Έλενα Παπαρίζου είναι μία από τις μεγαλύτερες φωνές της ποπ εγχώριας μουσικής και σίγουρα μία από τις πιό όμορφες και sexy γυναίκες, που στο πέρασμά της κόβει τις ανάσες! Η εκρηκτική τραγουδίστρια έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές για τις ανάγκες περιοδικών και το αποτέλεσμα πάντα έβγαινε συγκλονιστικό. Aυτό οφείλεται στο ότι η Έλενα δεν ζορίζει τον εαυτό της για να βγουν σέξι οι πόζες της, το έχει μέσα της! Συγκεντρώσαμε τις πιο αισθησιακές της φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζουμε!

    Read more »