Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παρ`το δρομο που σου πρεπει….τον αγυριστο! ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΠΑΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ























Read more »

Η ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ!

Την πιο μακρινή ματιά στο σύμπαν που έχει ρίξει ποτέ ο άνθρωπος μας χάρισε το «Χαμπλ» της NASA, καθώς οι αστρονόμοι δημιούργησαν μια νέα συνθετική φωτογραφία συνενώνοντας περισσότερες από 2.000 εικόνες που, επί μια δεκαετία, είχε τραβήξει το διαστημικό τηλεσκόπιο.

Τηλεσκόπιο Hubble: Η πιο μακρινή φωτογραφία του σύμπαντος

Η φωτογραφία αποτελεί ένα διαχρονικό «καλειδοσκόπιο» ταυτόχρονα νεαρών και πανάρχαιων γαλαξιών, καθώς και άλλων ουράνιων αντικειμένων, τα πιο μακρινά από τα οποία έχουν ηλικία μόλις 450 εκατ. ετών μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη» του σύμπαντος, η οποία έγινε πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η εικόνα με την ονομασία «Hubble eXtreme Deep Field» ή απλώς XDF, καλύπτει ένα μικρό μόνο κομμάτι του ουρανού του νοτίου ημισφαιρίου (μικρότερο από τη διάμετρο της πανσελήνου) στην κατεύθυνση του αστερισμού της Καμίνου και προσθέτει άλλους 5.500 γαλαξίες στις προηγούμενες ανάλογες φωτογραφίες XDF του τηλεσκοπίου από το 2003, οι οποίες αφορούσαν το ίδιο τμήμα του ουρανού. Οι πιο αχνοί από αυτούς τους γαλαξίες έχουν φωτεινότητα μόλις το ένα δισεκατομμυριοστό αυτού που μπορεί να δει το γυμνό μάτι.

Το αρχέγονο σύμπαν ήταν ένα βίαιο μέρος, καθώς γαλαξίες συγκρούονταν μεταξύ τους και νέα άστρα δημιουργούνταν συνεχώς. Το φως από αυτά τα δραματικά συμβάντα φθάνει στη Γη μόλις τώρα και «συλλαμβάνεται» από το φωτογραφικό πορτρέτο XDF, το οποίο συνιστά ένα είδος «τούνελ» μέσα στον κοσμικό χρόνο, καθώς απεικονίζει το απώτατο συμπαντικό παρελθόν.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 30/9

 

1636: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Οι νεκροί φτάνουν τους 540 και οι τραυματίες τους 1.500, ενώ στο δάσος του Αίνου ξεριζώνονται δέντρα. Οι μετασεισμικές δονήσεις θα διαρκέσουν έως το 1637.

1876: Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου.

1962: Αρχίζει το 1ο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με 56 ομάδες, χωρισμένες σε 4 ομίλους, που όμως εκπροσωπούν όλους τους νομούς της χώρα.

1979: Ένα πλοίο προερχόμενο από Ιταλία, φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα, εξωκείλει στις ακτές της Ζακύνθου. Έκτοτε αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.

1987: Το Γκάζι, το παλιό εργοστάσιο, μεταβάλλεται σε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

1999: Το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας απονέμεται στο γερμανό συγγραφέα Γκίντερ Γκρας, συγγραφέα, μεταξύ άλλων, του μυθιστορήματος Ο μικρός τυμπανιστής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/3009#ixzz27yrU67Lc

Read more »

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για σημερα ενα καταπληκτικο τραγουδι,που ακουγα πιτσιρικας και στην κυριολεξια ειχα λιωσει την…κασετα…μου το θυμισε σημερα μια φιλη και ειπα να το μοιραστω μαζι σας. HELLOWEEN-A TALE THAT WASN`T RIGHT
























Read more »

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ 9 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Δράμα: Υπαρξη ζωής πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια!

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη...

Μετά από αυτοψία στην περιοχή της Πλατανίας Δράμας και στον χώρο που υπέδειξαν ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, άλλα και κάτοικοι της περιοχής, επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συντονισμό της καθηγήτριας Γεωλογίας–Βιολογίας και Δρ. Παλαιοντολογίας κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, διαπιστώθηκε η παρουσία απολιθωμένων οστών προϊστοριών ζώων, ηλικίας 5-9 εκατομμυρίων ετών.

Τα ευρήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση μέσα σε αργιλο-ασβεστικά ιζήματα. 

Η καθηγήτρια κ. Τσουκαλά στην επιστολή που απέστειλε στον Δήμο -Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πραγματική πολύ ενδιαφέρουσα παλαιοντολογική θέση από τις ελάχιστες στην Ανατολική Μακεδονία, τα απολιθωμένα ευρήματα παρουσιάσουν ποικιλία παλαιοπανίδας και πρόδρομα αποδίδονται σε δυο διαφορετικά είδη ιππαρίων ( μικρόσωμων βοοειδών μεγέθους γαζέλας, αντιλόπης και ένα είδος καμηλοπάρδαλης).

Η πρώτη εξέταση αποδίδει, ότι τα ζώα είναι ηλικίας 5 έως 9 εκατομμυρίων ετών».

Οι έρευνες θα συνεχιστούν στην περιοχή μιας και σε αυτήν φιλοδοξούν να έχουν και άλλα ευρήματα αυτής της περιόδου που κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη. Επίσης αποτελεί φυσική κληρονομιά της Πλατανίας Δράμας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής, και μπορούν να αναδειχτούν στο πλαίσιο μιας παλαιοντολογικής μουσειακής έκθεσης .

Read more »

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το θαυματουργό για τον καρκίνο λεμόνι

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!

Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά! Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.

Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 29/9

 

522 π.Χ: Ο βασιλιάς Δαρείος Α’ σκοτώνει τον σφετεριστή του θρόνου Γκαουμάτα και διασφαλίζει την εξουσία του στην Περσική Αυτοκρατορία.

1825: Οι εκπρόσωποι των επαναστατημένων Ελλήνων, Σπανιωλάκης, Ορλάνδος και Λουριώτης, επισκέπτονται στο Φόρειν Όφις τον υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Τζορτζ Κάνινγκ. Στη συζήτηση που ακολουθεί, ο Κάνινγκ τους τονίζει ότι μπορεί να ασκήσει την επιρροή του για ένα συμβιβασμό Πύλης και Ελλήνων, όχι όμως για την απόλυτη ανεξαρτησία της Ελλάδας.

1829: Ιδρύεται η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, γνωστή ως Σκότλαντ Γιαρντ.

1913: Ο γάλλος εφευρέτης του κινητήρα εσωτερικής καύσης Ρούντολφ Ντίζελ εξαφανίζεται με μυστηριώδη τρόπο, ενώ έχει επιβιβαστεί σε πλοίο από τη Γάνδη του Βελγίου με προορισμό τη Βρετανία. Ο θάνατός του θα επιβεβαιωθεί στις 18 Οκτωβρίου, μετά την ανεύρεση του πτώματός του.

1941: 30.000 Εβραίοι της Σοβιετικής Ένωσης και άλλοι ανεπιθύμητοι εκτελούνται στο φαράγγι Μπάμπι Γιαρ του Κιέβου, με διαταγή του Χίμλερ. Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς τους αφιερώνει το πρώτο μέρος της Συμφωνίας αρ. 13, γνωστής και ως Μπάμπι Γιαρ.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγγέλλει την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2909#ixzz27rY5mC1u

Read more »

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με καθυστερηση δυο ημερων ενα πολυ ομορφο τραγουδακι… ENRIQUE IGLESIAS-FINALLY FOUND YOU

















Read more »

10 ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ

Πρέπει να προσέχετε τι σκέφτετε η κοπέλα σας. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που συνήθως έχουν στο μυαλό τους.

Δέκα τρελά πράγματα που σκέφτονται οι γυναίκες!

Διαβάστε παρακάτω:

10. Ξεκινάμε όταν είστε στο δρόμο με μια κοπέλα και κάποιος περαστικός της πει κάποιο γλυκόλογο. Εκεί σκέφτεται ότι εδώ πρέπει εσεις σαν σύντροφος της να την υποστηρίξετε. Για αυτό πρέπει να καταλάβετε τα πάντα, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα.

9. "Αξίζει αυτή η 50 ευρώ μάσκαρα να την πάρω;" αναρωτιούνται. Οι γυναίκες κάνουν πολύ εύκολα shopping therapy και άνετα το παρακάνουν μερικές φορές. Και όλες τους, ξεπερνάνε κάθε πιθανό εμπόδιο για να τα καταφέρουν(οικονομικά, αρρώστιες κτλπ).

8. Πολλές φορές σκέφτονται "δείχνω σέξυ". Αυτό της ανεβάζει στα ουράνια. Άμα της πείτε ότι έχει πάρει κιλά ή κάτι τέτοιο, δεν θα είναι και το καλύτερο. Πρέπει να της δείξετε ότι καταλάβετε και φυσικά την θεωρείται όμορφη. Μια κοπέλα πρέπει πάντα να θεωρεί τον εαυτό της ωραίο και να έχει αυτοπεποίθηση φυσικά.

7. "Δείχνω πρόστυχη με αυτό το ρούχο". Ουσιαστικά θέλουν να μας δείξουν ότι έχουν και σεβασμό μέσα τους. Βέβαια με αυτά που φοράνε, μπορεί εμείς να μην το νομίζουμε αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

6. Υπάρχουν βέβαια και οι σκέψεις της "ξανθιάς" που είναι τρελές. Δηλαδή προσπαθούν να βγάλουν συμπέρασμα για οτιδήποτε με τρόπο που δεν γίνεται. Και τότε είναι που γίνεται χαμός.

5. Με "μισεί αυτή η γυναίκα" σκέφτονται πολλά κορίτσια όταν πάνε με το αγόρι τους κάπου να διασκεδάσουν και βλέπουν κάποια να τους κοιτάει. Συνήθως η ζήλεια είναι ο πρώτος λόγος που γίνεται αυτό αν και αρκετές κοπέλες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί γίνεται αυτό.

4. "Γιατί δεν με αγαπάει" σκέφτονται πολλές. Και είναι κάτι που είναι πολλές φορές συνηθισμένο. Ετοιμάστε λοιπόν την απάντηση σας για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

3. "Αυτός ο άντρας είναι σέξυ....ή μήπως είναι γκέι". Εδώ πρέπει να πούμε ότι το θέμα με το τι φύλλο γουστάρει τελικά ένα αγόρι απασχολεί πολύ τις γυναίκες. Και σίγουρα θα τις ξενερώσει άμα δουν ότι ο κούκλος που τους αρέσει προτιμάει το δικό του φύλλο από εκείνες.

2. "Μήπως είμαι έγκυος". Τώρα δεν ξέρουμε τι ακριβώς να πούμε για αυτό, αλλά πάντως την θεωρούμε μια πολύ περίεργη σκέψη. Ειδικά όταν αυτή εμφανίζεται πολύ συχνά. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένας λόγος.

1. "Γιατί αυτός ο celebrity δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον". Θέλετε τον Ryan Gosling ή τον Σάκη Ρουβά το ίδιο μας κάνει. Αυτή η περίεργη σκέψη τους κατατρέχει το μυαλό και εμάς μας κάνει να απορούμε. Είναι τρελό όταν οι γυναίκες παθαίνουν κάτι για έναν star, αφού τον κυνηγάνε όπου και αν πάει και περνάει τον παθών του τον τάραχο!!

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 28/9

1538: Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Πασά, γνωστότερο ως Μπαρμπαρόσα, καταναυμαχεί το συμμαχικό στόλο με επικεφαλής τον γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

1687: Ο βενετός Μοροζίνι κυριεύει την Αθήνα από τους Οθωμανούς, μετά τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης.

1922: Υπογράφεται στα Μουδανιά ανακωχή ανάμεσα στους Συμμάχους και την κεμαλική Τουρκία. Η ανακωχή, αν και αφορά άμεσα στα ελληνικά συμφέροντα στην ανατολική Θράκη, υπογράφεται χωρίς την παρουσία έλληνα αντιπροσώπου. Λίγες μέρες αργότερα θα αρχίσει η εκκένωση της ανατολικής Θράκης από τα ελληνικά στρατεύματα.

1931: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Διομήδης, υποβάλλει την παραίτησή του, μετά τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο για το χειρισμό του θέματος της «προστασίας της δραχμής».

1976: Ο Στίβι Γουόντερ κυκλοφορεί το αριστούργημά του Songs in the key of Life.

2000: Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, με χρόνο 20.09. Η Ελλάδα είχε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ανδρικό αγώνισμα στο στίβο από το 1912, όταν ο Κωστής Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2809#ixzz27lCTmljd

Read more »

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε κακη διαθεση σημερα,η μαλλον σε περιεργη,οχι σε κακη ειμαι… ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ –ΣΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΙΔΙ


















Read more »

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ…(!!!) ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ανάμεσα σε όλα λοιπόν τα κριτήρια και τα τεκμήρια που ευφευρίσκουν, υπάρχει η πρόταση να θεωρηθεί τεκμήριο αυξημένης φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι τίτλοι σπουδών που διαθέτουν (πτυχία, μεταπτυχιακά διδακτορικά). Αφού η εξουσία εφαρμόζοντας το δόγμα του σοκ σε μια κοινωνία που δεν ξέρει πλέον για ποιο πράγμα να πρωτοαντισταθεί, αφού έχει διαλύσει τα πάντα, την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά κεκτημένα έρχεται τώρα να τιμωρήσει μέσω φόρων -από τους οποίους θα επωφεληθεί η ίδια και το κεφάλαιο- τον πολιτισμό και την κουλτούρα* ενός ολόκληρου λαού. Είναι πολλά τα λεφτά που πρέπει να μας πάρουν για να... πληρωθούν οι τόκοι των δανείων που πήραν για να σωθούν οι τράπεζες και το κεφάλαιο μετά τη φούσκα της οικονομικής κρίσης. Είναι πολλά και ασφυκτικά τα μέτρα που επέβαλλαν και επιβάλλουν για να μαζέψουν αυτά τα λεφτά.

Read more »

Η KYLIE MINOGUE ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ…. (ΒΙΝΤΕΟ)


Παλαιότερα είχε γίνει γνωστό ότι έχει ασφαλίσει τα οπίσθιά της για το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.



















Οι απίστευτες αποκαλύψεις διάσημης σταρ!

 

Βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο καταλαβαίνει κανείς το γιατί. Η Kylie Minogue, πήρε μέρος σε μια καλλιτεχνική διαφήμιση για την Βρετανίδα Katerina Jebb η οποία αναφέρεται στην ασφάλιση του σώματος. Πρόκειται για ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων το οποίο η καλλιτέχνης ονομάζει Simulacrum & Hyperbole.









Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 27/9

1669: Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τον Χάνδακα (Ηράκλειο), έπειτα από πολιορκία 21ος ετών και ολοκληρώνουν την κατάληψη της Κρήτης.

1831: Ο κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, δολοφονείται στο Ναύπλιο από τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη.

1834: Αρχίζει στο Ναύπλιο η Δίκη των Δικαστών Γεώργιου Τερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε θάνατο. Θα καταδικαστούν σε τετράμηνη φυλάκιση για άρνηση δημόσιας υπηρεσίας.

1905: Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν διατυπώνει, σε ηλικία 26 ετών, την ειδική θεωρία της σχετικότητας και την περίφημη εξίσωσή του Ε=m.c2, σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Χρονικά της Φυσικής.

1936: 50 κανονιοβολισμοί πέφτουν από τον Λυκαβηττό και εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή την έναρξη των 7ων Βαλκανικών Αγώνων Στίβου που διεξάγονται στην Αθήνα, ύστερα από άρνηση της Βουλγαρίας για τη διοργάνωσή τους, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Ο Χρήστος Μάντικας με 5 χρυσά (110 μ. εμπόδια, 400 μ. εμπόδια, 400 μ, 4x100 μ. και 4x400 μ.) αναδεικνύεται σε μορφή των αγώνων που θα ολοκληρωθούν στις 6 Οκτωβρίου.

1989: Η Βουλή αποφασίζει υπέρ της παραπομπής στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Κοσκωτά τους: Ανδρέα Παπανδρέου (166 υπέρ, 121 κατά, 7 λευκά), Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα (238 υπέρ, 36 κατά), Παναγιώτη Ρουμελιώτη (170 υπέρ, 118 κατά), Γιώργο Πέτσο (219 υπέρ, 45 κατά) και Δημήτρη Τσοβόλα (168 υπέρ, 121 κατά).


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2709#ixzz27fHW8u00

Read more »

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το σημερινο τραγουδι ειναι αφιερωμενο σε μια φιλη,που τελευταια με βοηθα σε καποια προσωπικα θεματα  Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι…ειχε μια περιπετεια ακουγοντας αυτο το τραγουδι στ`ακουστικα της,αλλα αφου πηγαν ολα καλα τελικα ειπα να ξορκισω το κακο ακουγοντας αυτο το τραγουδι κι οχι αποφευγοντας το! ROBERT PALMER-ADDICTED TO LOVE

















Read more »

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ BUNDESLIGA Ο ΠΙΖΑΡΟ

Φωτογραφία για Εγραψε ιστορία ο Πιζάρο!

Πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία της Bundesliga έγινε ο Περουβιανός φορ της Μπάγερν Μονάχου, που χρειάζεται επίσης 3 γκολ για το top10 των πρώτων σκόρερ ever.
Στον αγώνα της Τρίτης (25/09) με την Βόλφσμπουργκ στο «Alianz Arena» ο 34χρονος επιθετικός πέρασε σαν αλλαγή στο 79' στη θέση του Μάριο Μάντζουκιτς και έφτασε τις 337 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο Λατινοαμερικάνος άφησε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τους Λέβαν Κομπιασβίλι και Ζε Ρομπέρτο που έχουν πλέον μία λιγότερη.
Ο Πιζάρο έφτασε σε αυτό τον αριθμό από το 1999 μέχρι σήμερα με τις Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου και ενώ για μία σεζόν (2007-08) είχε μετακομίσει στην Premier League για να παίξει στην Τσέλσι. Πέρα από τις συμμετοχές, είναι κοντά σε ακόμα μία διάκριση αφού έχει πετύχει 160 γκολ και χρειάζεται μόλις τρία για να ξεπεράσει τον Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε (162) και να βρεθεί στο top10 των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών.

Ξένοι με τις περισσότερες συμμετοχές
337 Κλαούντιο Πιζάρο (Περού)
336 Λέβαν Κομπιασβίλι (Γεωργία)
336 - Ζε Ρομπέρτο (Βραζιλία)
330 Σεργκέι Μπάρμπαρεζ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
323 Ολε Μπιόρνμοσε (Δανία)
Πρώτοι σε γκολ
365 Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)
268 Κλάους Φίσερ (Σάλκε)
220 Γιουπ Χάινκες (Γκλάντμπαχ)
213 Μάνφρεντ Μπουργκσμίλερ (Ντόρτμουντ)
181 Ουλφ Κίρστεν (Λεβερκούζεν)
179 Στέφαν Κουντς (Καϊζερσλάουτερν)
177 Ντίτερ Μίλερ (Κολονία)
177 Κλάους Αλοφς (Κολονία)
166 Χάνες Λερ (Κολονία)
162 Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε (Μπάγερν Μονάχου)

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 26/9

1687: Ο βενετός Φραντσέσκο Μοροζίνι βομβαρδίζει και καταστρέφει τον Παρθενώνα, στην προσπάθειά του να εκδιώξει τους Τούρκους.

1815: Ιδρύεται η Ιερά Συμμαχία μεταξύ Πρωσίας, Ρωσίας και Αυστρίας, που έβαλε πολλά εμπόδια στην Ελληνική Επανάσταση.

1916: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει στη Θεσσαλονίκη με το στρατηγό Δαγκλή και το ναύαρχο Κουντουριώτη (Επαναστατική Τριανδρία) την Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης, η οποία διακηρύσσει την επιθυμία της για έξοδο της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Αντάντ.

1922: Η Επανάσταση Πλαστήρα, που προέκυψε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1932: Σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταστρέφει την Ιερισσό της Χαλκιδικής, προκαλεί το θάνατο 161 ατόμων, καθώς και σοβαρές καταστροφές σε μονές του Αγίου Όρους.

1941: Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2609#ixzz27ZIRaXDx

Read more »

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παμε ν`αλλαξουμε λιγο το υφος τραγουδιων που ακουσαμε τις τελευταιες μερες και ν`ακουσουμε μια μεγαλη αληθεια….. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ!























Read more »

FACEBOOK:ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ!

Έντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει το γεγονός πως κάποιοι από τους χρήστες του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου βλέπουν τα μηνύματα από το inbox για τα έτη 2007, 2008 και 2009 παρουσιάζονται σε κοινή θέα στο προφίλ τους.

Facebook: Σε κοινή θέα τα ιδιωτικά μηνύματα του inbox

Οι αγγλόφωνοι χρήστες, δηλαδή των χωρών ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Καναδά δεν έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο, εκτός από κάποιους Βρετανούς.

Η πρώτη περίπτωση που παρατηρήθηκε μήνυμα να εμφανίζεται στo Timeline είναι στην Γαλλία, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν παρόμοιες περιπτώσεις.

Read more »

ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΠ`ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Ταινίες φαντασίας όπως η «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», όπου οι ανεπιθύμητες αναμνήσεις σβήνονται για πάντα από την ανθρώπινη μνήμη, ίσως να μην απέχουν ακόμη πολύ από την πραγματικότητα.

Κατόρθωσαν να σβήσουν τα ίχνη του φόβου από τον εγκέφαλο

Ερευνητές κατόρθωσαν να διαγράψουν τα ίχνη «φρέσκων» αναμνήσεων που προκαλούν φόβο από τον εγκέφαλο εθελοντών.

Με τη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», οι επιστήμονες έδειξαν για πρώτη φορά ότι η επίδραση του φόβου μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή και να εξαλειφθεί στους ανθρώπους, όπως και στα τρωκτικά, αν κάποιος παρέμβει την κατάλληλη στιγμή στη διαδικασία της «εγγραφής» της ανάμνησης που τον έχει προκαλέσει στον εγκέφαλο. Η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους για μια καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση των ιδιαίτερα διαδεδομένων διαταραχών που σχετίζονται με το άγχος και το στρες.

Δεν θυμόμαστε το ίδιο το γεγονός

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλας με επικεφαλής τον Τόμας Εγκρεν γνώριζαν από προηγούμενες μελέτες ότι η ανάμνηση ενός γεγονότος που μας έχει προκαλέσει φόβο αλλάζει κάθε φορά που ανασύρεται από το μυαλό μας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αναμνήσεις, προκειμένου να εντυπωθούν για τα καλά στη μακροπρόθεσμη μνήμη, περνούν από μια μακρά και επαναλαμβανόμενη διαδικασία «παγίωσης» η οποία βασίζεται στη σύνθεση των πρωτεϊνών στον εγκέφαλο.

Κάθε φορά που θυμόμαστε κάτι, η ανάμνηση αποσταθεροποιείται για λίγο και ύστερα παγιώνεται ξανά, υπό νέες συνθήκες, σε μια νέα διαδικασία παγίωσης. «Με άλλα λόγια μπορούμε να πούμε ότι δεν θυμόμαστε αυτό που αρχικά συνέβη αλλά μάλλον αυτό που θυμηθήκαμε την τελευταία φορά που σκεφτήκαμε το τι είχε συμβεί» εξηγούν οι ερευνητές στο σχετικό άρθρο τους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι στα τρωκτικά μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η αμυγδαλή, είναι καθοριστική για την αποθήκευση των μακροπρόθεσμων αναμνήσεων. Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ερευνητές θέλησαν να μελετήσουν τη διαδικασία παγίωσης των αναμνήσεων του φόβου στον εγκέφαλο ανθρώπων και να δουν αν θα μπορούσαν να παρέμβουν σε αυτήν.

Βλέποντας τον φόβο να σχηματίζεται

Το πρώτο εύρημα από τις μαγνητικές τομογραφίες ήταν ότι η διαδικασία συντελείται στους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο όπως στα τρωκτικά: αφού η ανάμνηση ενός γεγονότος που μας φόβισε σχηματιστεί για πρώτη φορά, η διαδοχική ανάσυρση και παγίωσή της αφήνει ένα ίχνος, μια συγκεκριμένη «υπογραφή» στην αμυγδαλή. Η ανάμνηση, όπως αναφέρεται στη μελέτη, μπορεί άμεσα να χαρακτηριστεί ως «τρομακτική» από το γεγονός ότι η «υπογραφή» της συνδέεται στενά με τα δίκτυα του φόβου στον εγκέφαλο.

Στη συνέχεια οι ειδικοί εξέτασαν αν παρεμβαίνοντας στη διαδικασία παγίωσης της «φρέσκιας» τρομακτικής ανάμνησης θα μπορούσαν να αλλάξουν την εξέλιξή της – κάτι το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί σε ποντικούς αλλά όχι ως τώρα σε ανθρώπους. Με την ίδια μεθοδολογία που ακολουθείται στα πειραματόζωα, ο φόβος προκλήθηκε στους εθελοντές με την προβολή μιας ουδέτερης εικόνας η οποία ακολουθείτο από ένα ηλεκτροσόκ (κάτι τέτοιο, αν επαναληφθεί αρκετές φορές, έχει ως αποτέλεσμα η θέα και μόνο της εικόνας να προκαλεί φόβο ακόμη και όταν δεν ακολουθείται από ηλεκτροσόκ).

Σβήσιμο μέσω παρεμβολών

Για να παρέμβουν στη διαδικασία παγίωσης, οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές σε δυο ομάδες και πρόβαλαν στη μια εξ αυτών αμέσως και πολλές φορές ανά χρονικά διαστήματα την εικόνα χωρίς το ηλεκτροσόκ ώστε να την αποσυνδέσουν από το οδυνηρό επακόλουθό της. Στην άλλη ομάδα εθελοντών η παγίωση της ανάμνησης αφέθηκε να ακολουθήσει τον κανονικό της δρόμο – χωρίς δηλαδή την προβολή της εικόνας.

Στο τέλος του πειράματος οι ειδικοί διαπίστωσαν τεράστια διαφορά στους εθελοντές στους οποίους είχε γίνει η παρεμβολή: όχι μόνο είχαν ξεπεράσει τον φόβο τους αλλά επί πλέον, όπως έδειξαν οι λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες, το ίχνος της ανάμνησης είχε σβηστεί από την αμυγδαλή στον εγκέφαλό τους.

«Τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να σηματοδοτήσουν μια σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τη μνήμη και τον φόβο» τόνισε ο κ. Εγκρεν. «Στο μέλλον ίσως οδηγήσουν σε βελτιωμένες μεθόδους θεραπείας για εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους όπως οι φοβίες, το μετα-τραυματικό στρες και οι κρίσεις πανικού».

Read more »

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ?

Υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών; Αυτό είναι ένα ερώτημα που διχάζει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών - γυναικών;

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ των δύο φύλων; Και αν ναι τότε τι γίνεται στην περίπτωση που...

ο ένας από τους δύο βρει κάποιον σύντροφο; Η φιλία θα κρατήσει ή λίγο λίγο με τον καιρό θα αρχίσει να εξασθενεί;

Το ερώτημα αυτό, διχάζει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Έτσι έχουμε δύο στρατόπεδα. Το στρατόπεδο που υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών και το στρατόπεδο που υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φίλων. Κάθε παράταξη έχει τα δικά της επιχειρήματα που υποστηρίζουν τα πιστεύω της. Εμείς θα αναφέρουμε και τις δύο απόψεις και εσείς θα αποφασίσετε σε ποιο στρατόπεδο ανήκετε.

Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών

Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων έχουν τα εξής επιχειρήματα:

Φλερτ: Το φλερτ που στην ουσία είναι ένα ερωτικό υπονοούμενο εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σε μία φιλική σχέση ανάμεσα στα δύο φύλα.

Έρωτας: Πολλές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες μία πολύχρονη φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας εξελίχθηκε σε μεγάλο έρωτα στο τέλος.

Πόθος: Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κρυφός πόθος τους ενός προς τον άλλο ή και αμοιβαία.

Ημερομηνία λήξης: Η φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα έχει ημερομηνία λήξης διότι διαλύεται όταν ο ένας από τους δύο βρει ερωτικό σύντροφο.

Διαφορετικά θέλω: Το κάθε φύλο έχει τα δικά του θέλω με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους.

Έλξη: Πάντα υπάρχει η ερωτική έλξη ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών

Οι άνθρωποι που πιστεύουν οτι υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων έχουν τα εξής επιχειρήματα:

Αποδείξη: Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας κράτησε μέσα στο χρόνο.

Συζήτηση: Υπάρχουν πολλές συζητήσεις που μπορούν να γίνουν με έναν άνθρωπο του αντίθετου φύλου ενώ δεν μπορούν να γίνουν το ίδιο εύκολα με άτομο του ίδιου φύλου.

Αλληλοβοήθεια: Ο καθένας μπορεί να συμβουλεύσει τον άλλον σε θέματα όπως πώς λειτουργούν οι άντρες και οι γυναίκες αντίστοιχα.

Όχι έρωτας: Το επιχείρημα αυτό είναι απλό. Δεν υπάρχει μόνο ο έρωτας σε αυτή τη ζωή. Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων του αντίθετου φύλου.

Σε αυτούς που το πιστεύουν υπάρχει: Ο λόγος που κάποιος - κάποια δεν πιστεύει στη φιλία μεταξύ των δύο φίλων είναι επειδή ο ίδιος - η ίδια δεν μπορεί να δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άτομο του αντίθετου φύλου. Γενικά όμως μπορεί να υπάρξει.

Αποκλεισμένα ενδεχόμενα: Κανένας δεν μπορεί να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων. Το ότι δεν έχει συμβεί σε μας δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει σε κανέναν.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 25/9

1818: Πραγματοποιείται η πρώτη μετάγγιση ανθρώπινου αίματος, στο νοσοκομείο Guy Hospital του Λονδίνου. Μέχρι τούδε γίνονταν μόνο μεταγγίσεις αίματος ζώων.

1915: Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, αρχίζει η τρίτη μάχη της Αρτουά, στην οποία χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά δηλητηριώδη αέρια κατά των Γερμανών.

1926: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.

1982: Η Σοφία Σακοράφα πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στα Χανιά, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος Έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).

1995: Για πρώτη φορά μετά το 1974, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην ετήσια άσκηση της Κυπριακής Εθνοφρουράς, στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος.

2003: Με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τού ζητά συνάντηση για το θέμα των Νέων Χωρών. Έξι μέρες αργότερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολή του προς τον κ. Χριστόδουλο, ζητά προς έγκριση τον κατάλογο των υποψηφίων Μητροπολιτών. Προειδοποιεί, επίσης, την Εκκλησία της Ελλάδος, ότι εάν εξακολουθήσει να αρνείται να εφαρμόσει τη Συνοδική Πράξη του 1928 θα ανακαλέσει την παραχώρηση της διοίκησης των Μητροπόλεων της Βόρειας Ελλάδας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2509#ixzz27SwblNLk

Read more »