Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για σημερα εχω κατι πολυ ιδιαιτερο,ενα τραγουδι με νοηματα απο ενα ξεχωριστο καλλιτεχνη…. ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ-Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

























Read more »

ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

 

 

Το ελληνικό σινεμά έχει και πάλι την τιμητική του σε διεθνές επίπεδο, καθώς το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης αφιερώνει φέτος ένα ολόκληρο τμήμα σε ελληνικές παραγωγές, μερικές από τις οποίες είχαν κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο 17ο και 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 11 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσα στις οποίες είναι οι «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Αttenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, το «Τρείς Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη, ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου καθώς και οι μκρού μήκους ταινίες «Αγνά Νιάτα» του Έκτορα Λυγίζου, «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη και «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.

Η ελληνική συμμετοχή όμως δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του αφιερώματος αυτού καθώς στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συναντάμε μεταξύ άλλων την ταινία «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι όπου και έκανε πρεμιέρα, ενώ στο Πανόραμα των ταινιών μικρού μήκους θα προβληθεί το «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη, που πριν από ένα μήνα έκανε την πρεμιέρα του στις 18ες ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE.

Άλλο ένα ευχάριστο νέο λοιπόν, σε μια εποχή που σπάνια δίνει τέτοιες αφορμές, ένα πολυπόθητο άνοιγμα του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό και μια ελπιδοφόρα ένδειξη ότι η κρίση όχι μόνο δεν βάζει φρένο στο ελληνικό σινεμά, αλλά αντίθετα το κάνει να ανθίζει με πολλαπλασιαζόμενο δημιουργικό οίστρο. Ελπίζουμε η Σεβίλλη να είναι απλώς η πρώτη στάση ενός μεγάλου ταξιδιού.

Read more »

PRAVDA:``ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ``

 

«Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας».

Pravda: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή (Ελλάδα) ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς». Αυτή είναι η άποψη του Ρώσου Οικονομολόγου, πολιτικού επιστήμονα και μέλους της Δούμας Γιεβγκένι Φιοντόροφ, όπως την ανέπτυξε στην ρωσική εφημερίδα Pravda. Κατά την άποψή του, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σχέδιό τους προβλέπει τον συνδυασμό πολλών περιφερειακών συγκρούσεων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Μάλιστα ο Ρώσος οικονομολόγος και μέλος της Δούμας υποστηρίζει, ότι ενώ οι ΗΠΑ μιλούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία για την επίτευξη των επεκτατικών σχεδίων τους, προφανώς ορμώμενος από τα όσα γίνονται στην Συρία ή έγιναν στην Λιβύη και την Αίγυπτο με την  χρήση ανταρτών της Αλ Κάιντα και με άφθονη αμερικανική και βοήθεια σε οπλισμό και καθοδήγηση.

Ο κ. Φιοντόροφ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος σήμερα διολισθαίνει σε μια κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης που αναπόφευκτα θα καταλήξει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πολλές δυνάμεις σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορους τομείς και διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις. Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα την εποχή που η Σοβιετική Ένωση, αφού έκανε στρατιωτική απόβαση στο Αφγανιστάν, συνειδητοποίησε σταδιακά ότι δεν πολεμούσε εναντίον των Μουτζαχεντίν, αλλά κατά των Αμερικανών, του Μπιν Λάντεν και των αμερικανικών πυραύλων Stinger. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της παγκόσμιας εκείνης αντιπαράθεσης, η οποία, στην πραγματικότητα, ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Σοβιετική Ένωση έχασε τον πόλεμο, κατατροπώθηκε και υποδουλώθηκε αμέσως μετά, οικονομικά και πολιτικά, στις δυνάμεις εκείνες που ελέγχουν όλο το χρήμα στον πλανήτη. Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να αυξήσουν δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Και όντως, σήμερα είναι προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξήσει δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα φάση οι Αμερικανοί ενεργούν πλέον αδιακρίτως, χωρίς, δηλαδή, να λαμβάνουν υπ' όψιν το αν ενισχύουν συμμάχους ή μη συμμάχους, φίλους ή μη φίλους. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την κατάσταση αδιεξόδου στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Και η Αίγυπτος; Είναι κι εκείνη εχθρός των ΗΠΑ; Όχι, βέβαια. Και όμως, οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την «επανάσταση» εκεί, την διοργάνωσαν, και τώρα δεν ακούμε τίποτε άλλο από συζητήσεις γύρω από το αν θα καταδικαστεί σε θάνατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ίδιος άνθρωπος που άσκησε φιλοαμερικανική πολιτική όσο κυβερνούσε τη χώρα του.

Σήμερα, ωστόσο, αντικαταστάθηκε από έναν πρόεδρο που έχει δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας». Και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Το συμπέρασμα είναι ότι για να εφαρμοστεί η νέα αυτή αμερικανική ιδέα, θα πρέπει να βιώσει ο κόσμος και να υποστεί τις συνέπειες μιας κατακόρυφης ανόδου του φαινομένου του εξτρεμισμού σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αυτό το σχέδιο. Και αυτό διότι η ανάπτυξη και η άνοδος του εξτρεμισμού αποτελεί μέρος της πορείας της υπερδύναμης προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο έχουν άμεση ανάγκη για τις επιδιώξεις τους οι Αμερικανοί και οι ισχυροί σύμμαχοί τους».

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 31/10

 

1517: Ο γερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία.

1908: Τελετή λήξης των 4ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, που άρχισαν στις 27 Απριλίου. Η Ελλάδα κατέκτησε τρία αργυρά μετάλλια, δύο με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα στο ύψος και μήκος άνευ φοράς και ένα με τον Δώριζα στον ακοντισμό.

1912: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Μέτσοβο, κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο.

1922: Αρχίζει η Δίκη των «6» (Γούναρης, Στράτος, Πρωτοπαπαδάκης, Θεοτόκης, Μπαλτατζής, Χατζηανέστης), που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή.

1927: Ιδρύεται ο ΠΟΚ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κωνσταντινούπολη, κατά άλλους Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κέντρου) από σύμπραξη των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ), με αφορμή την τιμωρία του Ολυμπιακού από την ΕΠΟ. Παρόλο που η τιμωρία θα ισχύσει για μόνο ένα χρόνο, ο ΠΟΚ θα συνεχίσει τη διοργάνωση Κυπέλλων (Πάσχα, Χριστουγέννων), αλλά και αγώνων με ομάδες του εξωτερικού κι ενώ ο όρος θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται, υπονοώντας την κυριαρχία των τριών ομάδων του κέντρου.

1940: Ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, με επιστολή του καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ιταλών, που διευθύνει η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά. Θα αμφισβητηθεί η γνησιότητά της.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/3110#ixzz2AspPyI4l

Read more »

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τραγουδαρα γι`αποψε…. MOBY-EXTREME WAYS



























Read more »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ENERGA KAI HELLAS POWER

Μετά από ένταλμα του ανακριτή.

Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών-παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.

Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.

Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 30/10

 

1821: Καταπνίγεται από τους Τούρκους η Επανάσταση στη Χαλκιδική, όταν ο Βαλής της Θεσσαλονίκης Μεχμέτ Εμίν Πασάς με δύναμη 14.000 ανδρών, επιτίθεται κατά των, υπό τον ηρωικό Εμμανουήλ Παπά, 1.500 Ελλήνων υπερασπιστών της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Από τους 1.500 Έλληνες χάνουν τη ζωή τους οι περισσότεροι.

1849: 3.000 άνθρωποι παρακολουθούν την κηδεία του Φρεντερίκ Σοπέν στο Παρίσι. Ανάμεσα σε αυτούς που μεταφέρουν το φέρετρό του είναι ο συνθέτης Τζιάκομο Μεγερμπέεερ και ο ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά.

1908: Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα. Λόγω του ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο περί στάσεων κανονισμός, τα τραμ επί του παρόντος θα σταματούν εκεί που το ζητούν οι επιβάτες.

1927: Σημειώνεται αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη.

1930: Υπόθεση του Χοιροστασίου: Έτσι έμεινε στην ιστορία η απόπειρα κινήματος των παγκαλικών αξιωματικών της Θεσσαλονίκης, η οποία εξουδετερώθηκε στη γένεσή της.

1971: Ο Τζον Λένον και οι The Plastic Ono Bland ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ Imagine


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/3010#ixzz2AmWR5BYH

Read more »

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αγαπημενο Rihannaki για σημερα και DON`T STOP THE MUSIC…































Read more »

ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ZYNGA KAI FACEBOOK ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ANONYMOUS

Τον πόλεμο σε Zynga και Facebook κήρυξαν οι Anonymous

 
Απειλούν να επιτεθούν στο κοινωνικό δίκτυο στις 5 Νοεμβρίου

Λίγο πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Zynga, με μια απρόσμενη κίνηση η εταιρεία ανάπτυξης πολλών γνωστών παιχνιδιών στο Facebook όπως το FarmVille, απέλυσε πάνω από 100 εργαζομένους της και έκλεισε κάποια από τα γραφεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η κίνηση της αυτή εξόργισε την ομάδα χακτιβιστών Anonymous η οποίοι ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να αντεπιτεθούν τόσο στην ίδια την εταιρεία, όσο και στο Facebook.
Οι χακτιβιστές υποστηρίζουν πως παρά το μεγάλο οικονομικό απόθεμα της, η Zynga προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με το σκεπτικό να μεταφέρει πολλές ακόμα θέσεις εργασίας στο εξωτερικό προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα.
Στο πρώτο σκέλος της επιχείρησης «maZYNGA» οι Anonymous διέρρευσαν στο διαδίκτυο εμπιστευτικά έγγραφα από στελέχη της εταιρείας τα οποία όπως υποστηρίζουν αποκαλύπτουν τους πραγματικούς της σκοπούς. Παράλληλα δημοσίευσαν και την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πελάτες της Zynga και χρήστες του Facebook, είμαστε οι Anonymous. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών στοχεύουμε την Zynga για την εξωφρενική συμπεριφορά της στους εργαζομένους της και τις πράξεις της ενάντια σε πολλούς προγραμματιστές.
Πιστεύουμε ότι οι πράξεις της Zynga θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων και νομικές αγωγές εναντίον όποιου μιλά στο κοινό για το σχέδιο αυτό. Θα προκαλέσουν ακόμα το τέλος της αμερικάνικης αγοράς παιχνιδιών όπως την ξέρουμε, αφού οι θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν με άλλες, σε πιο οικονομικά βολικές χώρες.
Με ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά να κάθονται στην τράπεζα, πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσβολή για τον πληθυσμό και η συμπεριφορά εταιρειών όπως η Zynga πρέπει να αλλάξει.
Οι Anonymous δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο να συμβεί, και αρχίζουμε να διαρρέουμε εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με αυτό το σχέδιο. Ενώ μιλάμε, σχεδιάσουμε ακόμα να κυκλοφορήσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε πάρει από τους servers τους, δωρεάν.
Κατόπιν αυτού, θα σταματήσουμε άμεσα τη διανομή των παιχνιδιών εάν η Zynga σταματήσει αμέσως τα σχέδια της».
Στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης, οι χακτιβιστές σκοπεύουν να επιτεθούν και να «κατεβάσουν» την ιστοσελίδα του Facebook στις 5 Νοεμβρίου και να μοιράσουν δωρεάν τα παιχνίδια της Zynga στο διαδίκτυο.
Η Zynga αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 29/10

1863: Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός από τον ελβετό Ερρίκο Ντινάν.

1914: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Τουρκία, στο πλαίσιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

1918: O φιλοβενιζελικός Εμμανουήλ Μαχαίρας εκλέγεται γενικός γραμματέας της νεοσύστατης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη Μπενελούξ (Benelux), που θα αποτελέσει τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1959: Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-3 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συντρίβεται πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι 18 επιβαίνοντες ανασύρονται νεκροί.

1961: Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) του Κωνσταντίνου Καραμανλή κερδίζει εκ νέου τις εκλογές, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2910#ixzz2Agk7VMti

Read more »

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

EVANESCENCE-BRING ME TO LIFE….. γιατι ετσι…!































Read more »

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ?

 

Πότε γκρινιάζουμε γιατί χάνουμε μια ώρα ύπνο και πότε γιατί νυχτώνει νωρίς. Γιατί όμως αλλάζει η ώρα δύο φορές το χρόνο; Η ώρα αλλάζει ταυτόχρονα σε όλες τι Ευρωπαϊκές χώρες και αυτό συμβαίνει κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και του Οκτωβρίου. Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας, καθώς με αυτό τον τρόπο επωφελούμαστε περισσότερες ώρες από το φως της ημέρας.

Ο «υπεύθυνος» για την αλλαγή της ώρας είναι ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο οποίος φέρεται το 1784 να κάνει λόγο στην αλλαγή της ώρας από τότε. Συγκεκριμένα, σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα, έκανε την πρόταση οι άνθρωποι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να ξυπνούν και να προσέρχονται στις εργασίες τους μία ώρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες και να ανάβουν τα φώτα αργότερα. Στην πραγματικότητα ο Φραγκλίνος πρότεινε αντί να αλλάζουν οι δείχτες του ρολογιού να αλλάζουν οι άνθρωποι τα ωράριά τους, με στόχο πάντα την εξοικονόμηση ενέργειας!
Πρώτη φόρα η ώρα αλλάζει για κακό σκοπό στον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι αλλά και για να συντονίζονται καλύτερα οι πολεμικές επιχειρήσεις στα διάφορα σημεία του πλανήτη. Η αλλαγή της ώρας δεν ξαναεφαρμόζεται και ενεργοποιείται πάλι στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η αλλαγή της ώρας στην χώρα μας καθιερώθηκε το 1973. Ήταν η χρονιά που ο πλανήτης έζησε μια από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις και οι Ευρωπαϊκές χώρες κλήθηκαν από κοινού να πάρουν μια απόφαση ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. Από τότε και για 20 χρόνια ίσχυε η αλλαγή της ώρας αλλά σε διαφορετικούς μήνες για τα διάφορα σημεία της Ευρώπης.

Read more »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠ`ΤΟΝ ΑΝΤ1 ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ

 

Επτά σύλλογοι και ενώσεις Μικρασιατών, Κυπρίων και Κωνσταντινουπολιτών διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού στο Μαρούσι.

Ο προαύλιος χώρος, μπροστά από το κτίριο του σταθμού, στις 19:30 πλημμύρισε με διαδηλωτές
οι οποίοι κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες φώναξαν συνθήματα. Είπαν και τον Εθνικό Ύμνο...
"Όταν ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τον Σουλεϊμάν, σκέφτομαι ότι στην καταστροφή της Σμύρνης έχασα τον παππού μου. Μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση..." λέει στο zappIT ο Χρήστος Κάζος, Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών.



Read more »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Σε σπίτι στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης. Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του.
Ο δημοσιογράφος αυτή τη στιγμή βρίσκεται με τον δικηγόρο του Βασίλη Καπερνάρο στην κρατική ασφάλεια ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Το πρωί ο δημοσιογράφος έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Πριν τον συλλάβουν είχε δηλώσει μέσω twitter πού ακριβώς βρίσκεται.

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 28/10

 

1822: Στολίσκος των Ψαρών, αποτελούμενος από δύο πλοία και δύο πυρπολικά, επιτίθεται στον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Τενέδου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης ανατινάζει ένα δίκροτο, που είναι η υποναυαρχίδα του στόλου τους.

1911: Η Ιταλία καταλαμβάνει τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο του ιταλοτουρκικού πολέμου.

1912: Η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στους Έλληνες. Επίσημη είσοδος του διαδόχου Κωνσταντίνου στην πόλη, όπου του επιφυλάσσεται παλλαϊκή υποδοχή.

1940: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Στις 3 το πρωί επιδίδεται στον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά το τελεσίγραφο Μουσολίνι από τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι. Ακολουθεί το ΟΧΙ των Ελλήνων και στις 5:30 το πρωί αρχίζει στην Πίνδο η ιταλική επίθεση.

1940: Ο πεζικάριος Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από τα Τρίκαλα είναι ο πρώτος νεκρός στρατιωτικός του ελληνοϊταλικού πολέμου. Πέφτει νεκρός από ιταλικά πυρά, μία ώρα προτού εκπνεύσει το τελεσίγραφο Μουσολίνι.

1940: Η Πάτρα βομβαρδίζεται από ιταλικά αεροπλάνα, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 17 να τραυματιστούν. Η ιταλική αεροπορία βομβαρδίζει, ακόμη, περιοχές του Πειραιά, του Σκαραμαγκά και του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2810#ixzz2AaX0GpmF

Read more »

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σημερα θ`ακουσουμε ενα πολυ ωραιο τραγουδακι,απο μια συνεργασια που αγνοουσα να πω την αληθεια και που μου προκαλεσε θετικοτατη εντυπωση… SANTANA & MICHAEL JACKSON- WHATEVER HAPPENS























Read more »

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία για Πόσα είναι ο τζίρος του σεξ στην Ελλάδα;

Ο τζίρος του σεξ στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 2 δις ευρώ για υπηρεσίες cybersex, ερωτικά βοηθήματα, ροζ τηλέφωνα αλλά και συνοδούς!!!
Παγκοσμίως ο τζίρος της διαδικτυακής πορνογραφίας ξεπερνάει τα 120 δις ευρώ ενώ αστρονομικά είναι και τα ποσά που σπαταλούν οι χρήστες του ίντερνετ για γνωριμίες από τον κυβερνοχώρο, καθώς ο τζίρος είναι περίπου 2δις ευρώ.
Οι αισθησιακές ταινίες κάνουν τζίρο 20 δις ευρώ, οι υπηρεσίες συνοδών 11 δις ευρώ, τα πορνογραφικά περιοδικά 7,5 δις, ενώ τα ροζ τηλέφωνα περίπου 4,5 δις ευρώ.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν για τις σεξουαλικές τους διαθέσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο παρά να αγοράζουν ταινίες αλλά και σεξουαλικά βοηθήματα και αυτό μάλλον λόγω της ανωνυμίας που εξασφαλίζει ο κυβερνοχώρος

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 27/10

 

1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

1833: Ιδρύεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας.

1922: Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη Μεγάλη Πορεία προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας.

1927: Η Εθνική Τράπεζα παραιτείται του εκδοτικού προνομίου της υπέρ της νεοϊδρυθείσης Τράπεζας της Ελλάδος.

1938: Η χημική βιομηχανία Du Pont ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου συνθετικού νήματος, το οποίο ονομάζει νάιλον.

1960: Παρουσία των βασιλέων, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει στη Θεσσαλονίκη το Καυταντζόγλειο Στάδιο, που θεμελιώθηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στις 26 Οκτωβρίου 1956. Την ίδια μέρα εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις του Αλεξάνδρειου Μέλαθρου και του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2710#ixzz2AVJfJ583

Read more »

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οταν οι αντρες τραγουδουν αντρικα…. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΡΩΙ

























Read more »

ΤΙΤΑΝΑΣ:ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με την ολοκλήρωση μιας σημαντικής αναβάθμισης τις επόμενες εβδομάδες, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής των ΗΠΑ θα γίνει ο ισχυρότερος του κόσμου. Το σύστημα Titan, το οποίο ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στο Τενεσί, θα φτάσει σε ισχύ τα 10 με 20 petaflops, δηλαδή θα εκτελεί 20 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο. Το νούμερο αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο οικιακά PC και υπερβαίνει κατά σχεδόν δέκα φορές την ισχύ του συστήματος στη σημερινή του μορφή, με την ονομασία Jaguar.
Οι εφαρμογές
Ο αναβαθμισμένος υπερυπολογιστής θα αναλάβει να αναλύει νέα στελέχη του ιού της γρίπης, θα πραγματοποιεί εικονικές δοκιμές εμβολίων και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων βιοκαυσίμων και συστημάτων ηλιακής ενέργειας. Το Jaguar κατασκευάστηκε από την αμερικανική Cray, η οποία ειδικεύεται στους υπερυπολογιστές. Περιλαμβάνει 224.256 επεξεργαστές Opteron της AMD και τρέχει μια ειδική έκδοση του Linux.
Με την αναβάθμιση το σύστημα θα εφοδιαστεί με μερικές χιλιάδες επεξεργαστές γραφικών (GPU), παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε κονσόλες όπως το PlayStation, όπως θέλει μια νέα τάση στην αγορά υπερυπολογιστών. Χάρη στην δυνατότητά τους για παράλληλη επεξεργασία των δεδομένων, τα τσιπ GPU μπορούν να επιταχύνουν σημαντικά ορισμένες, αλλά όχι όλες, τις εργασίες. Το Τitan θα εξοπλιστεί με τα τσιπ Tesla και Kepler της Nvidia.
H αναβάθμιση δεν αναμένεται πάντως να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, με το λογαριασμόσε ετήσια βάση να φτάνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια. Την πρωτιά του ταχύτερου υπολογιστή του κόσμου κατέχει σήμερα ο κινεζικός Tianhe-1A, ενώ ο Jaguar ακολουθεί στη δεύτερη θέση

Read more »

10 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ

Στον τεχνολογικό κόσμο των σύγχρονων αεροπορικών ταξιδιών υπάρχει μια παράξενη ειρωνεία που αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των δυστυχημάτων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Και μία από τις πιο κοινές μορφές τους είναι... η κακή επικοινωνία. Αν και τα αεροπλάνα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, όταν συμβεί ένα αεροπορικό δυστύχημα οι επιπτώσεις είναι σίγουρα καταστροφικές. Γιατί ακόμη και εάν ένα μόνο άτομο κάνει λάθος στην επικοινωνία, το τίμημα για την ανθρώπινη ζωή είναι μεγάλο. Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια ποιες είναι οι 10 αεροπορικές τραγωδίες που οφείλονται σε απλή ασυνεννοησία:

10. Avianca, Πτήση 52 (1990)

Στις 25 Ιανουαρίου 1990, η πτήση 52 της Avianca μετέφερε 149 επιβάτες από την Μπογκοτά της Κολομβίας στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της συμφόρησης στην εναέρια κυκλοφορία, το Boeing 707 αναγκάστηκε να κάνει κύκλους για σχεδόν μία ώρα, με αποτέλεσμα να «εξαντληθεί» από καύσιμα. Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Κένεντι, λόγω της ομίχλης και του ανέμου, μόνο ένας διάδρομος ήταν ανοικτός για τα 33 αεροπλάνα που επιχειρούσαν να προσγειωθούν διαδοχικά. Έτσι η κατάσταση πολύ σύντομα έγινε απελπιστική. Δύο είναι τα κρίσιμα σημεία της ασυνεννοησίας που οδήγησε στην καταστροφή που επρόκειτο να ακολουθήσει. Όταν το αεροσκάφος πέρασε από τους περιφερειακούς στους τοπικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι δεύτεροι δεν ενημερώθηκαν για τα πολύ λίγα καύσιμα του αεροσκάφους, που δεν επαρκούσαν για να φτάσει σε εναλλακτικό αεροδρόμιο. Επιδεινώνοντας το πρόβλημα, το πλήρωμα του αεροπλάνου δεν δηλώνει ρητά ότι πλέον δεν υπήρχε «καύσιμο έκτακτης ανάγκης». Ως αποτέλεσμα, στο αεροπλάνο δόθηκε ένα μοτίβο προσγείωσης για το οποίο, όμως, είχε πολύ λίγα καύσιμα για να το εκτελέσει. Έτσι οι κινητήρες έσβησαν και το Boeing 707 χτύπησε στο χωριό Cove Neck στο Long Island, σκοτώνοντας 65 από τους 149 επιβάτες και οκτώ από τα εννέα μέλη του πληρώματος.

9. Air Florida, Πτήση 90 (1982)
Στις 13 Ιανουαρίου του 1982, η πτήση 90 της Air Florida επρόκειτο να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Washington National Airport στη Βιρτζίνια, με μια ενδιάμεση στάση στην Τάμπα. Λόγω του χιονιού και της παγωνιάς τα συστήματα του αεροσκάφους πάγωσαν και το σύστημα «αντιψύξης» δεν ενεργοποιήθηκε σωστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μη καταγράφουν σωστά τις μετρήσεις. Έτσι, ενώ το πλήρωμα καμπίνας πίστευε ότι είχαν τεθεί σε αναμονή για την απογείωση, στην πραγματικότητα το αεροσκάφος δεν είχε αρκετή δύναμη για να απογειωθεί. Μόλις το Boeing 737 ξεκίνησε, ο αξιωματικός εδάφους παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα όργανα του αεροσκάφους και ότι δεν θα μπορούσε να πάρει ύψος. Ωστόσο, οι προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τον πιλότο απέτυχε, καθώς ο ίδιος πίστευε ότι δεν είχε πρόβλημα. Το αεροπλάνο συνετρίβη στο δρόμο, σκοτώνοντας 78 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις οδηγούς.

8. Singapore Airlines, Πτήση 006 (2000)

Δεν είναι συχνό φαινόμενο ένα αεροσκάφος να συγκρούεται με μια μπουλντόζα, αλλά αυτό είναι ακριβώς ό,τι συνέβη σε αυτό το αεροπλάνο που επρόκειτο να πετάξει από τη Σιγκαπούρη στο Λος Άντζελες μέσω της Ταϊπέι. Στις 31 Οκτωβρίου 2000, η πτήση 006 της Singapore Airlines βρισκόταν στο σημείο απογείωσης μέσα σε θυελλώδεις ανέμους και κακές καιρικές συνθήκες. Υπήρχε χαμηλή ορατότητα εξαιτίας της δυνατής βροχής που έπεφτε με αποτέλεσμα οι πιλότοι να οδηγούν λάθος το Boeing 747 στο διάδρομο 05R, ο οποίος ήταν κλειστός για επισκευές. Πιο συγκεκριμένα, ο διάδρομος ήταν γεμάτος εκσκαφείς και μπουλντόζες, αλλά ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να τους δει λόγω της κακοκαιρίας. Επιπλέον, οι πιλότοι δεν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν μια έκθεση που τους είχε δοθεί 2 μήνες πριν σχετικά με τις επισκευές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις διαδικασίες απογείωσης σε λάθος διάδρομο. Το αεροσκάφος συγκρούστηκε με τα οχήματα, σκοτώνοντας 83 από τους 179 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

7. Ατύχημα στο Αεροδρόμιο Linate (2001)

Στις 8 Οκτωβρίου 2001, η κακή επικοινωνία έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε μια μεγάλη σύγκρουση στο αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου. Ο διάδρομος είχε καλυφθεί από πυκνή ομίχλη, μειώνοντας την ορατότητα σε περίπου 656 πόδια (200 μέτρα), γεγονός που συνέβαλε στην τραγωδία, σε συνδυασμό και με τη μεγάλη ένταση της κυκλοφορίας. Ένα Cessna Citation CJ2 έλαβε εντολή να προχωρήσει για την απογείωσή του σε έναν παράπλευρο διάδρομο, αλλά η κακή χρήση των ραδιοεπικοινωνιών και η έλλειψη της κατάλληλης σήμανσης στους διαδρόμους οδήγησαν το Cessna σε λάθος κατεύθυνση. Διασχίζοντας έτσι τον κεντρικό διάδρομο βρέθηκε στο δρόμο της πτήσης 686 των Scandinavian Airlines, και πιο συγκεκριμένα μπροστά σε ένα αεροσκάφος McDonnell Douglas MD-87. Τα δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν, με το Cessna να τυλίγεται στις φλόγες και το MD-87 να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει επάνω σε ένα υπόστεγο αποσκευών. Συνολικά 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

6. Dan Air, Πτήση 1008 (1980)

Η καταστροφή προκλήθηκε από μία λέξη που δεν ακούστηκε καλά! Η πτήση 1008 της Dan Air αναχώρησε από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, το πρωί της 25ης Απριλίου 1980, καθ’ οδόν προς την Τενερίφη, ένα από τα Κανάρια Νησιά. Στις 1:21 μ.μ., το αεροπλάνο έπεσε πάνω στο βουνό του νησιού La Esperanza, σκοτώνοντας και τους 146 επιβαίνοντες. Η αιτία της καταστροφής ήταν μια παρερμηνεία από το πλήρωμα της πτήσης του Boeing 727. Το αεροπλάνο έλαβε εντολή από τον πύργο ελέγχου να κάνει μια στροφή πάνω από το αεροδρόμιο Los Rodeos, όμως ο πιλότος αντί για τη λέξη «εισερχόμενα αεροσκάφη» κατάλαβε «εξερχόμενα αεροσκάφη» με αποτέλεσμα να πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και λόγω της έλλειψης ραντάρ εδάφους στο αεροδρόμιο, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν ήταν σε θέση να ενημερώσουν το πλήρωμα της πτήσης ότι το αεροπλάνο ήταν εκτός πορείας. Τα βαριά σύννεφα δυσκόλευαν την ορατότητα των πιλότων οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δουν τη διαφαινόμενη απειλή του βουνού. Αν και το πλήρωμα προσπάθησε να πάρει ύψος δεν τα κατάφερε και το αεροσκάφος έπεσε στην πλαγιά του βουνού.

5. PSA, Πτήση 182 (1978)

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1978, η πτήση 182 της Pacific Southwest Airlines έκανε ένα ταξίδι ρουτίνας από το Σακραμέντο στο Σαν Ντιέγκο. Στη γύρω περιοχή, ένας εκπαιδευτής έκανε μάθημα σε έναν μαθητή του μέσα σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna. Σε κάποιο σημείο, το Cessna έκανε μια μη εξουσιοδοτημένη αλλαγή πορείας με αποτέλεσμα να βρεθεί στον ίδιο χώρο με το Boeing 727. Αρχικά, οι δύο πιλότοι κατάφεραν να μείνουν μακριά, αλλά η επικοινωνία μεταξύ των πληρωμάτων και του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δεν απέδωσε. Το Cessna χτύπησε στο κάτω μέρος της δεξιάς πτέρυγας του αεροσκάφους της πτήσης 182 και διαλύθηκε, ενώ το Boeing 727 με διαλυμένο πτερύγιο κατέρρευσε. Και τα δύο αεροσκάφη έπεσαν κατακόρυφα σε μια γειτονιά στο Σαν Ντιέγκο, οδηγώντας στο θάνατο τους 135 επιβάτες της πτήσης 182, επτά άτομα στο έδαφος αλλά και τους δύο πιλότους του Cessna.

4. American Airlines, Πτήση 965 (1995)

Στις 20 Δεκ 1995, η πτήση 965 της American Airlines πετούσε από το Μαϊάμι στο Cali της Κολομβίας, μεταφέροντας 163 επιβάτες και το πλήρωμα. Κατά την προσέγγιση στο αεροδρόμιο του Cali, το πλήρωμα διαγράφει κατά λάθος τα σημεία κατεύθυνσης που θα τους επέτρεπαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο, ενώ ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν γνωρίζει Αγγλικά για να τους βοηθήσει να αλλάξουν τη λάθος πορεία που ακολουθούσαν. Η πτήση 965 χτύπησε στην άκρη ενός βουνού, με αποτέλεσμα 159 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, με μόλις 4 επιζώντες μεταξύ των οποίων και ένας σκύλος.

3. Garuda Indonesia, Πτήση 152 (1997)

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1997, η πτήση 152 της Garuda Indonesia Airlines ταξίδευε από την Τζακάρτα προς την πόλη Μεντάν. Κάνοντας την τελική προσέγγιση, ο πιλότος ζήτησε βοήθεια από το αεροδρόμιο του Μεντάν εξαιτίας της κακής ορατότητας που είχε λόγω των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή. Οι πυρκαγιές είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις και τρία αεροπλάνα ήδη περίμεναν για να προσγειωθούν, με τα δύο από αυτά να έχουν τον ίδιο αριθμό πτήσης! Αυτή η σύγχυση με τους αριθμούς αλλά και μια λάθος οδηγία του ελεγκτή εδάφους να στρίψει το αεροπλάνο δεξιά αντί για αριστερά ήταν αρκετά για να καταδικάσουν την πτήση 152. Το Airbus A300 συνετρίβη σε ορεινό έδαφος, σκοτώνοντας και τους 234 επιβάτες.

2. Charkhi Dadri, Σύγκρουση στον αέρα (1996)
Το περιστατικό συνέβη στις 12 Νοεμβρίου του 1996 και είναι η χειρότερη σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα στην ιστορία της αεροπορίας. Η πτήση 1907 των Kazakhstan Airlines Flight 1907 συγκρούστηκε με την πτήση 763 των Saudi Arabian Airlines σε υψόμετρο σχεδόν 14.000 ποδιών (4.300 μέτρα), σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες και των δύο αεροπλάνων. Η αιτία της καταστροφής ανάγεται στις δυσκολίες επικοινωνίας του πληρώματος του αεροσκάφους του Καζακστάν με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς κανείς δεν γνώριζε Αγγλικά. Η πτήση 1907 κατέβηκε αρκετά χαμηλά, ενώ παράλληλα «πάλευε» με τις αναταράξεις. Ο χειριστής ασυρμάτου στο έδαφος, παρατήρησε αυτή την απότομη κάθοδο και είπε στο πλήρωμα γυρίσει το αεροσκάφος, τοποθετώντας το κατά λάθος στη διαδρομή της πτήσης 763 των Saudi Arabian Airlines.

1. Σύγκρουση στο Αεροδρόμιο της Τενερίφης (1977)

Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα όλων των εποχών έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Los Rodeos της Τενερίφης (γνωστό σήμερα ως Tenerife North Airport) στα Κανάρια Νησιά. Δύο Boeing 747 (Pan Am Πτήση 1736 και KLM Royal Dutch Airline Πτήση 4805) συγκρούστηκαν στην ομίχλη, σκοτώνοντας 583 ανθρώπους και αφήνοντας μόνο 61 επιζώντες. Δυστυχώς, οι αιτίες της καταστροφής συνοψίζονται σε πιθανή ανυπομονησία και σε ένα πολύ βασικό λάθος συνεννόησης. Στις 27 Μαρτίου 1977, το αεροδρόμιο της Τενερίφης καλύφθηκε από πυκνή ομίχλη, ενώ υπήρχε μεγάλη κυκλοφορία εξαιτίας της «εκτροπής» των αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Gran Caneria, όπου είχε εκραγεί μια βόμβα. Αυτό σημαίνει ότι η ενημέρωση από το κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ήταν πιο μπερδεμένη από ό,τι συνήθως. Ο πιλότος της KLM αν δεν απογειωνόταν σύντομα θα έπρεπε να μείνει κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τενερίφη, πράγμα που δεν ήθελε καθόλου, με αποτέλεσμα να βιαστεί λίγο παραπάνω. Μόλις έλαβε την ανακοίνωση «είστε έτοιμος» από τον πύργο ελέγχου άρχισε να επιταχύνει στο διάδρομο. Εν τω μεταξύ, η πτήση της Pan Am προσπαθεί να βρει το διάδρομο προς απογείωση μέσα στην πυκνή ομίχλη και βρίσκεται κατά λάθος στην πορεία της KLM. Η σύγκρουση είναι τρομακτική και τα δύο αεροπλάνα τυλίγονται στις φλόγες με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες

Read more »

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 26/10

 

1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος. Έτσι, οι Άγγλοι ξεχωρίζουν το ποδόσφαιρο από το ράγκμπι, που παίζεται πλέον ως χωριστό άθλημα. Μαζί γεννιέται και ο όρος soccer, όπως ονομάζεται το ποδόσφαιρο στα αγγλικά. Η λέξη προέρχεται από τη σύντμηση δύο λέξεων: Social Ceremony (κοινωνική τελετή).

1880: Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος ορκίζεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική ιστορία).

1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ' τους Οθωμανούς. Την ίδια μέρα οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.

1917: Το συμβούλιο των κομισάριων του λαού αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ρωσίας, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Λένιν, κομισάριος Εξωτερικών ο Τρότσκι και κομισάριος των Εθνοτήτων ο Στάλιν. Ο ανατραπείς σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Κερένσκι προσπαθεί να ανακτήσει την εξουσία.

1944: Τερματίζεται η Ναυμαχία στον Κόλπο του Λέιτε, με νίκη των Αμερικανών επί των Ιαπώνων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυμαχία όλων των εποχών, που διεξήχθη στα ανοιχτά των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1972: Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκού - ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Τότης Φυλακούρης αφήνει έναν πετεινό στη σέντρα, θέλοντας να κάνει πλάκα στον Ολυμπιακό για την ήττα του την προηγούμενη μέρα από την Τότεναμ με 4-0. Για την πράξη του αυτή θα τιμωρηθεί με 4 αγωνιστικές.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2610#ixzz2AOzLXGj8

Read more »

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

THE DOORS-LIGHT MY FIRE!! ταξιδι μυαλου….

























Read more »