Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ 30` Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ?

Η σύντομη και απλή επέμβαση πεϊκής πρόθεσης προσφέρει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Το 1974 η στυτική δυσλειτουργία αναγνωρίστηκε ως ιατρική πάθηση. Από τότε οι διαταραχές στύσης αποτελούν προτεραιότητα της επιστημονικής κοινότητας όσον αφορά τα αμιγώς ανδρικά προβλήματα.

Οι λόγοι που κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν θεραπείες είναι πολλοί. Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για μια εξαιρετικά συχνή πάθηση, αφού 3 στους 10 ενεργούς σεξουαλικά άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Δηλαδή, αδυνατούν να πετύχουν ή να διατηρήσουν στύση η οποία είναι ικανή για σεξουαλική επαφή. Δεύτερον, πρόκειται για μια διαταραχή η οποία είναι εμφανής, δεν μπορεί να κρυφτεί από την ερωτική σύντροφο. Τρίτον, επηρεάζει σε πολύ σημαντικό βαθμό όχι μόνο τη σεξουαλική, αλλά και τη συναισθηματική ζωή του ζευγαριού. Και, τέταρτον, συνδέεται με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η κατάθλιψη.

Όταν κυκλοφόρησε το γνωστό ως «μπλε χάπι», πολλοί πίστεψαν ότι το πρόβλημα λύθηκε. Στη συνέχεια, όμως, τον ενθουσιασμό διαδέχτηκε ο προβληματισμός, καθώς προέκυψαν νέα ερωτήματα, όπως για ποιον λόγο το φάρμακο δεν έχει την ίδια επίδραση σε όλους τους άνδρες. Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να βελτιωθούν όσο το δυνατόν οι υπάρχουσες θεραπείες, αλλά και να βρεθούν νέες.

Στόχος των επιστημόνων είναι να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις ασθενών που δεν αντιμετωπίζονται με την αιτιολογία ότι πάσχουν από «ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία». Εξάλλου, οι ανδρολόγοι επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στύσης είναι πιο περίπλοκα και χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση, αφού πολλές φορές συνυπάρχουν με άλλες σεξουαλικές διαταραχές, όπως, για παράδειγμα, τις διαταραχές επιθυμίας ή την πρόωρη εκπερμάτιση – η οποία, σημειωτέον, αφορά το 35% (!) του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού.

Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μίλησε στο «Forbes» για τη στυτική δυσλειτουργία αλλά και για την πεϊκή πρόθεση: τη μόνιμη λύση στα προβλήματα στύσης.

— Πόσο συχνό, αλλά και πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας;

Περισσότεροι από 94 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο και περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Τα αίτια σ’ ένα ποσοστό 85% είναι οργανικά: σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα ή χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορμονικές διαταραχές, αλκοολισμός κ.ά.

—Τι είναι η πεϊκή πρόθεση;

Η πρόθεση είναι μια «αντλία» σιλικόνης που τοποθετείται ενδοπεϊκά και δίνει την απαραίτητη σκληρότητα με το υγρό που περιέχει. Μιμείται, δηλαδή, απόλυτα τη φυσική στύση και χάλαση. Τοποθετείται από ειδικά εκπαιδευμένο ουρολόγο, με μια απλή επέμβαση, η οποία διαρκεί μόλις 30 λεπτά, και απαιτείται νοσηλεία μίας ημέρας στην κλινική. Η τομή είναι τόσο μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους, και η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή ούτε ακόμα και από τη σύντροφο την ώρα της επαφής.

—Για ποιον λόγο να προχωρήσει ένας άνδρας σε επέμβαση πεϊκής πρόθεσης;

Τα τελευταία χρόνια οι ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη μπορούν να βοηθήσουν θεαματικά όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Εκτός από τα φάρμακα στα οποία μόνο ένα ποσοστό ανδρών ανταποκρίνεται και, βεβαίως, δεν θεραπεύουν τη δυσλειτουργία της στύσης, την οριστική λύση έρχεται να δώσει μια απλή επέμβαση διάρκειας 30 λεπτών: η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης. Η επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας στύσης είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την ερωτική ζωή του άνδρα αλλά και της συντρόφου του.

—Πόσο ασφαλής είναι η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης;

Η τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία σε πολλούς άνδρες, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα, τους προκαλούν σοβαρές παρενέργειες ή επιθυμούν μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση. Άλλωστε, οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες και η πολύχρονη εμπειρία έχουν αποδείξει ότι η μέθοδος αυτή θεωρείται η πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες θεραπείες.

—Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της πεϊκής πρόθεσης έναντι της χορήγησης φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία;

Οι πεϊκές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας τελευταίου τύπου είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής τεχνολογίας, έχουν βοηθήσει περισσότερους από 300.000 άνδρες σ’ όλο τον κόσμο και τα οφέλη που προσφέρουν είναι μοναδικά: πρώτα απ’ όλα, προσφέρουν μόνιμη λύση. Οι άνδρες που έχουν υποβληθεί σε αυτήν την απλή επέμβαση δεν είναι πια υποχρεωμένοι να παίρνουν εφ’ όρου ζωής φάρμακα. Δεύτερον, με την πεϊκή πρόθεση επιτυγχάνεται η αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, κάτι που, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν να συμβεί με τα χάπια στυτικής δυσλειτουργίας. Τρίτον, το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι άψογο. Η στύση μπορεί να επιτευχθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή και για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας. Τέταρτον, η επέμβαση πετυχαίνει άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή είτε το πέος είναι σε στύση είτε σε χαλάρωση. Πέμπτον, η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά και, έκτον, αποφεύγεται η συνεχής οικονομική επιβάρυνση για αγορά φαρμάκων και ενέσεων.

—Υπάρχει ανταπόκριση από τους άνδρες ή βλέπουν με επιφύλαξη την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης;

Κάθε μέρα, πολλοί άνδρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στύσης τους με τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης αποτελεσματικά, υπό την προϋπόθεση ότι η επέμβαση πραγματοποιείται από έμπειρες επιστημονικές ομάδες.

Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλινικής μελέτης, τα οποία καταδεικνύουν ότι το ποσοστό ικανοποίησης των ανδρών ύστερα από την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης ανέρχεται στο 93%, ενώ των συντρόφων τους στο 92%. Σύμφωνα με στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανδρών που αποφασίζουν να αλλάξουν τη σεξουαλική τους ζωή για πάντα μέσα σε 30 λεπτά.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, είναι Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου



πηγη:www.andrologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: