Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΟΠΑΔΟΣ ΙΔΡΥΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ROLLING STONES

     

    Ένα ζευγάρι Γερμανών εγκαινίασε την Παρασκευή, 27 Απριλίου, ένα μουσείο αφιερωμένο στους θρυλικούς Rolling Stones, το οποίο θα εδρεύει στην κωμόπολη Λίχοβ, στα βορειοανατολικά του Αμβούργου.

    Ιδρυτής του μουσείου είναι ο Ulrich Schröder, που δηλώνει φανατικός θαυμαστής του διάσημου συγκροτήματος.

    Ο 62χρονος άντρας υποστηρίζει ότι αυτό είναι το πρώτο στον κόσμο "Μουσείο Rolling Stones" και περιλαμβάνει αντικείμενα που ο ίδιος έχει συλλέξει. Πολλά από αυτά ήταν δώρα από το συγκρότημα, αφού τους γνωρίζει προσωπικά.

    Το μουσείο φιλοξενεί χιλιάδες αντικείμενα - περίπου 5.000 σύμφωνα με τον Ulrich, όπως όργανα, δίσκους, βιβλία και αφίσες, ένα μπιλιάρδο με τις υπογραφές των μελών του συγκροτήματος, που το είχε πάρει μαζί του σε μία από τις περιοδείες του, και ένα φλιπεράκι.

    Ανάμεσα στα αντικείμενα, είναι και τα αμφιλεγόμενα ουρητήρια με τη μορφή ανοικτών χειλιών -όπως είναι το σήμα του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος.

    Τα ουρητήρια αυτά έχουν προκαλέσει την οργή πολλών εκ των 10.000 κατοίκων της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από το Αμβούργο, και η αντίθεσή τους αυτή είχε αποτυπωθεί σε άρθρα πολλών εφημερίδων του κόσμου.

    «Είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε», ειρωνεύθηκε η Birgit Schroeder, συνιδρυτής του μουσείου και σύζυγος του Ulrich, προσθέτοντας: «Υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται από μακριά για να τα χρησιμοποιήσει».

    Το ζεύγος ευελπιστούσε ότι έστω και ένα μέλος των Rolling Stones θα παρευρισκόταν στα εγκαίνια, αλλά τελικά θα πρέπει να αρκεσθεί στην παρουσία της Blondie Chaplin, μέλους της χορωδίας που συνοδεύει το συγκρότημα και την οποία αναμένουν.

    «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους Rolling Stones. Το πρόβλημα είναι πως δεν αποφασίζει το συγκρότημα, αλλά ο μάνατζέρ του, ωστόσο πιστεύουμε πως εάν βρεθούν ποτέ στα περίχωρα, θα έλθουν να το δουν», τόνισε η Schroeder.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: