Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΗ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Μία ταινία δε χρειάζεται να είναι πασίγνωστη για να αποτελεί αριστούργημα και πολλές φορές μικρές και ανεξάρτητες παραγωγές, χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και προώθηση μπορούν να σε συγκινήσουν και να σε φορτίσουν συναισθηματικά.

Εμείς δημιουργήσαμε τη δική μας λίστα με ταινίες που ίσως να μην έχεις ακούσει αλλά που σίγουρα πρέπει να δεις.



Tell No One Το γαλλικό θρίλερ του Guillaume Canet έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει κερδίσει και αρκετά βραβεία. Η υπόθεση της ταινίας είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Harlan Coben.

  Περιστρέφεται δε, γύρω από τις προσπάθειες ενός άντρα να αποδείξει την αθωότητα του όταν συνδέεται με διπλή δολοφονία, αλλά και να εξιχνιάσει τον μυστηριώδη θάνατο της γυναίκας του.

The Man from Earth Τι θα συνέβαινε αν ένας άντρας απλά δεν πέθαινε; Αν περιπλανιόταν αδιάκοπα στη διάρκεια χιλιάδων αιώνων;

  Καταξιωμένοι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν ένα φαινομενικό "θάυμα" από βιολογική, χημική, κοινωνιολογική, ανθρωπολογική ακόμα και από θρησκευτική σκοπιά, έχοντας φυσικά και το απαραίτητο "πειραματόζωο".

Session 9 Ψυχολογικό θρίλερ που θα καταφέρει να σε αναστατώσει χωρίς υπερβολικές σκηνές ωμής βίας. Οι πρωταγωνιστές εργάζονται σε ένα συνεργείο αφαίρεσης αμίαντου από οικοδομικούς χώρους.

  Η τελευταία δουλειά που αναλαμβάνουν απαιτεί τον καθαρισμό ενός εγκαταλελειμμένου ψυχιατρικού ιδρύματος, που μπροστά του το Arkham Asylum θυμίζει παιδική χαρά...Η τελευταία σκηνή της ταινίας προκαλεί ρίγη.

The Wind that shakes the Barley Γνωστή σχετικά ταινία (κέρδισε και το Χρυσό Φοίνικα των Καννών) που όμως έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα, ώστε όσοι δεν την έχουν δει να σπεύσουν!

  Ο Ken Loach "ενορχηστρώνει" ένα απίστευτης ομορφιάς δράμα, όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό, ένα έπος στα χώματα της ιρλανδικής γης.

A Better Life Η ταινία έγινε γνωστή όταν ο πρωταγωνιστής της, Demián Bichir προτάθηκε για το βραβείο Oscar Α' Αντρικού Ρόλου.

  Είναι μία άκρως ανθρώπινη ιστορία χωρίς φιλοσοφικά νοήματα και δύσκολους συλλογισμούς. Απλά ο αγώνας ενός απλού ανθρώπου για μία καλύτερη ζωή.

Η όγδοη μέρα (Le huitième jour) Η ταινία είναι αδύνατο να μη σε συγκινήσει. Διαπραγματεύεται τη φιλία ενός μοναχικού ανθρώπου με έναν άντρα που πάσχει από σύνδρομο Down.

  Υπέροχες ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές, τον Daniel Auteuil και τον Pascal Duquenne, για τις οποίες μοιράστηκαν και το βραβείο του Φεστιβάλ Καννών.

Source Code Ταινία του 2011 που πέρασε σχετικά απαρατήρητη αν και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Η εικονική πραγματικότητα μπλέκεται στις ζωές των ανθρώπων και οι σταθερές του χωροχρόνου καταργούνται στην εν λόγω ταινία επιστημονικής φαντασίας.

  The Stoning of Soraya M.Οι σκληρές συνθήκες ζωής, ειδικά των γυναικών, στο Ιράν, αποτυπώνονται στην ταινία, η οποία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

  Ο λιθοβολισμός της Soraya M. θα σε αφυπνίσει.

Mark of Cain Βρετανική τηλεταινία για τον πόλεμο στο Ιράκ και το αντίκτυπό του, όχι μόνο στους στρατιώτες που πολέμησαν σε αυτόν αλλά και στους κοντινούς τους ανθρώπους.

  The Whole wide world

  Απίστευτα συγκινητική και όμορφη ταινία που αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ του δημιουργού του Conan και αυτοκαταστροφικού συγγραφέα, Robert E. Howard και της Novalyne Price Ellis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: