Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ΚΙΡΑ ΝΑΙΤΛΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ `ΕΜΠΟΡΙΚΟ` ΚΙΝ/ΦΟ

 

 

Η Αγγλίδα ηθοποιός αποφάσισε να απέχει από τις μεγάλες ταινίες γιατί δεν άντεχε την προσοχή των παπαράτσι που έφερνε.

 

Έκανε όνομα στο Χόλιγουντ με τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και έγινε σταρ στην πατρίδα της με ταινίες όπως «Αγάπη Είναι» αλλά η Κίρα Νάιτλι διαλέγει την προσωπική της ηρεμία και απομακρύνεται από τέτοιας εμβέλειας πρότζεκτ μια για πάντα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο περιοδικό Empire, είναι μια συνειδητή προσπάθεια να αποφύγει την προσοχή που φέρνουν τέτοιοι ρόλοι: «Σε κάποιο σημείο σκέφτεσαι ποιο είδος ταινίας σού επιτρέπει να ζήσεις μια κανονική ζωή; Και τα μπλοκμπάστερ το κάνουν δύσκολο. Συνειδητοποίησα πόσο παραπονιόμουν για αυτό και δεν μπορείς να παραπονιέσαι όσο κάνεις ταινίες που τραβούν την προσοχή. Η απόφαση αυτή αφορά όλα αυτά που φέρνουν τα μπλοκμπάστερ, όλα αυτά για τα οποία δεν είμαι προετοιμασμένη. Οι παπαράτσι είχαν γίνει λεκτικά επιθετικοί με όποιον άντρα βρισκόμουν, για να προκαλέσουν την αντίδρασή του. Δεν μπορούσα να βγω μόνη από το σπίτι - κι έτσι τα παράτησα.»

Η γρήγορη άνοδος της καριέρας της σημαδεύτηκε από μερικά πολύ επιθετικά δημοσιεύματα και κριτικές για την υποκριτική της, κάτι που η ίδια παραδέχεται ότι θα μείνει μαζί της για πάντα. «Όταν εισπράττεις τέτοια βαριά χτυπήματα τόσο νωρίς, δεν νομίζω ότι το ξεπερνάς. Κοιτώ συνομήλικούς μου ηθοποιούς που δεν το πέρασαν αυτό, και δεν μπορώ να καταλάβω την αυτοπεποίθησή τους. Είναι σαν άλλο είδος ανθρώπου. Νομίζω ότι αυτό πια είναι κομμάτι μου, η αίσθηση ότι πρέπει να πείσω τον εαυτό μου ότι τα κάνω όλα σκατά. Μάθαινα όσο πήγαινα αλλά το έκανα πολύ δημόσια. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ αλλά τα πρώτα χρόνια έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι απλά ένα όμορφο πρόσωπο.»

Ο επόμενος ρόλος της Νάιτλι, ο «δυσκολότερος της καριέρας της», όπως τον χαρακτήρισε, είναι ο πρωταγωνιστικός της ανατρεπτικής «Άννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: