Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 10/7

988: Ιδρύεται η πόλη του Δουβλίνου στις όχθες του ποταμού Λίφι.

1774: Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.

1953: Τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, οι σοβιετικές αρχές συλλαμβάνουν τον Λαυρέντη Μπερία, επικεφαλής ασφαλείας του Στάλιν. Ο Μπερία θα εκτελεστεί αργότερα την ίδια χρονιά.

1960: Η Σοβιετική Ένωση νικά 2-1 στην παράταση τη Γιουγκοσλαβία στο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού και κατακτά το Α' Κύπελλο Εθνών Ευρώπης (νυν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Euro).

1965: Οι Rolling Stones ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι (I Can't Get No) Satisfaction.

1985: Η Coca Cola ανακοινώνει ότι επαναφέρει την κλασσική γεύση που είχε το αναψυκτικό επί 99 χρόνια, μετά τα παράπονα των καταναλωτών. Η αυθεντική συνταγή ονομάζεται Coca Cola Classic και τοποθετείται δίπλα στη New Coke.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/1007#ixzz20Dhu4MgV

Δεν υπάρχουν σχόλια: