Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΑΣΤΕΙΑ

Θρυλικά τραγούδια που ξεκίνησαν ως...αστεία!

To "Smells Like Teen Spirit" και άλλα....αστέια που έγιναν ύμνοι!

Πρόκειται για τραγούδια που ξεκίνησαν ως αστεία και έφτασαν να γράψουν ιστορία και να ακούγονται το ίδιο επίκαιρα μέχρι και σήμερα! 

Βeastie Boys - "(You Gotta Fight) For Your Right (To Party)"


Το hardcore/metal/hip hop άσμα των Beastie Boys που έγραψε ιστορία για τις ξέφρενες, γνήσιες party rocking διάθεσεις που μας χάρισε, πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν οι LMFAO...

Η αλήθεια: Οι Beastie Boys έγραψαν το "Fight For Your Right" για να σατηρίσουν την hair metal μόδα των 80s, (Van Halen, Def Leppard, Motley Crue και πολλοί ακόμα) με τον παραγωγό Rick Rubin να προσθέτει επίτηδες δυνατές κιθάρες και drums. Στην συνέχεια οι Beasties θεώρησαν πως έπρεπε να ενισχύσουν το σατηρικό ύφος του κομματιού με ένα εξίσου γελοίο video! Παρά την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία του "Fight...", οι Beastie Boys το...εξαφάνισαν από το Playlist των συναυλιών τους, από το 1987 και μετά.

Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"


Το τραγούδι - ύμνος, που διαμόρφωσε το rock των επόμενων 20 ετών, το "Smells Like Spirit" έγινε το hit που μίσησε θανάσιμα ο ίδιος του ο δημιουργός, ο Kurt Cobain, "μπέρδευοντας" το επίτηδες με το "More Than A Feeling" στις τελευταίες συναυλίες πριν από τον θάνατο του.

Η.,,έμπνευση:Όταν η φίλη του Kurt, Kathleen Hanna είχε γράψει με spray το μήνυμα "Kurt smells like Teen Spirit" αναφερόταν, στο άρωμα "Τeen Spirit" που φορούσε ή τότε κοπέλα του Cobain, Tobi Vail. O ίδιος εξέλαβε αυτό το μήνυμα ως ένα επαναστατικό slogan...

Stealers Wheel - "Stuck In The Middle With You"

Αν και κυκλοφόρησε το 1973, αυτό το Bob Dylan-lookalike τραγούδι έκανε νέα καριέρα όταν ο Quentin Tarantino το χρησιμοποίησε στο "Reservoir Dogs". Ήταν το τραγούδι που όταν το άκουγες ήσουν σίγουρος πως ανήκει στον Bob Dylan!

Η ανατροπή: Ok, τελικά όπως αποδεικνύεται, η φωνή ανήκει στον Gerry Rafferty των Stealers Wheel. Αλλά η ανατροπή του εν λόγω θρυλικού άσματος, ανήκει στο γεγονός ότι γράφτηκε για τον Bob Dylan! Στίχοι όπως "Clowns to the left of me, jokers to the right" σατηρίζουν έμμεσα την στιχουργική του Dylan, που συχνά χρησιμοποιεί γενικόλογους χαρακτηρισμούς για ολόκληρες ομάδες ανθρώπους, όπως "Clowns" και "Jokers". Τελικά το "Stuck In The Middle" πούλησε σχεδόν ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έφτασε στο #3 του US Billboard Chart. Όχι κι άσχημα για άστειακι...

Guns n` Roses - Sweet Child Of Mine

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κιθαριστικά riffs της σύγχρονης μουσικής ιστορίας, "το καλύτερο" σύμφωνα με το Total Guitar Magazine, πρόεκυψε μέσα από μια "γελοία" άσκηση που κράτησε πέντε λεπτά! 

Μουσική για...τσίρκο: Η ιστορία λέει πως ο Slash και ο Izzy Strandlin αυτοσχεδιάζαν με τις κιθάρες τους, χωρίς να έχουν κατά νου μια συγκεκριμένη μουσική ιδέα, με τον Axl Rose να έχει απομονωθεί σε άλλο δωμάτιο. Ο Slash έπαιζε κάτι που ο ίδιος περίγραφε ως "μουσική για τσίρκο", κάνοντας αστείες γκριμάτσες μαζί με τον δεύτερο κιθαρίστα Izzy Strandlin. Κάποια στιγμή ο Axl άκουσε με ενδιαφέρον τον αυτοσχεδιασμό τους και έτρεξε να τους βρεί. "Θα το κρατήσουμε" επέμεινε ο Axl και αμέσως ο Slash βρήκε ένα drum beat. Ο παραγωγός τους επέμεινε πως έπρεπε να γράψουν μια δραματική κορύφωση, ένα δυνατό κιθαριστικό solo και ο Axl να τραγουδήσει ένα τρίτο κουπλέ. Μέσα σε πέντε λεπτά, ο Slash είχε βρεί το solo και την κορύφωση, ρωτώντας τον Axl "Where do we go now?" για τους στίχους του τρίτου κουπλέ. Τελικά, επειδή ο Axl είχε ξεμείνει από ιδέες, έμεινε το "Where Do We Go Now" ως στίχος του τρίτου κουπλέ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: