Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΕΠΑΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ…!

Reunion - fails! Οι επανενώσεις συγκροτημάτων που πέρασαν απαρατήρητες!

 

Κάθε καλοκαίρι, υπάρχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολλούς πρώην καλλιτέχνες που βρίσκονται σε διάλλειμα διάρκειας, τα έχουν σπάσει  με τα συγκροτήματα τους, να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου, προκαλώντας μια επανένωση,με σκοπό το ξεκίνημα μιας περιοδείας, για την αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων τους (όπως λένε και τα οικονομικά ρπορτάζ!). Πολλές επανένωσεις, όπως αυτή την Led Zeppelin ή οι Police, προκάλεσαν ξανά την αποθέωση του κοινού και έσβησαν μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα. Υπήρξαν όμως και επανενώσεις που έγιναν και μάλλον δεν τις κατάλαβε κανείς...πότε ξεκίνησαν, πότε τελείωσαν..Αλήθεια, τους θυμάστε;

Hanson:

To ρεφρέν του hit τους "Mmmbop" δεν σήμαινε απολύτως τίποτα. Οι Hanson όμως ήταν το πιο καυτό power-pop τρίο της περασμένης δεκαετίας με πωλήσεις δίσκων που είχαν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια. Το 2000 η εταίρεια Mercury, που κατείχε το συμβόλαιο τους, είχε πωληθει στην Def Jam. Tα νέα τους αφεντικά τους έκριναν "αντιεμπορικούς" και έκλεισαν άδοξα την major πορεία τους.  Σήμερα, το "Mmmbop" ακούγεται μόνο ως ringtone στο κινητό του Dr House στην ομώνυμη σειρά (οι φανατικοί θα το θυμάστε...). Επέστρεψαν πάντως, το 2004, με τo self-released album "Underneath" και το "Shout It Out" του 2010, με πιο "ενήλικό" ήχο..

(ελαφρά χασμουρητά στο background...)

All Saints

To πρώτο ίσως, "εναλλακτικό" girl band, που πήγαινε κόντρα στις εμπορικές Spice Girls, διασκευάζοντας "Under The Bridge" από Red Hot Chili Peppers. Σήμερα, μας θυμίζουν τα πιο δροσερά μας καλοκαίρια της εφηβείας μας, με τραγούδια όπως το "Pure Shores"...Το 2006 επανήλθαν στην δημοσιότητα με το single "Rock Steady", που έφτασε αμέσως στο #3 του UK Singles Chart. Το album που ακολούθησε, το "Chick Fit". πούλησε μόλις 60.000 αντίτυπα...




INXS 

Ο Michael Hutchence ήταν ένας performer που ήξερε πως να σαγηνεύει τα πλήθη, μια "μαγνητική" παρουσία για την pop που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ. H επάνοδος των INXS με τραγουδιστή - απόφοιτο talent show, τιμωρήθηκε με την απόλυτη αδιαφορία του κοινού.









Blink 182

Αγαπημένο punk pop τρίο, που μας έχει χαρίσει αλησμόνητα hits, όπως τα "What`s My Age Again?" και "All The Small Things" και ένα album ("Enema Of The State") που όρισε σε μεγάλο βαθμό τον ήχο του κολλεγιακού rock. Μετά από σκληρούς τσακωμούς, το 2005 απόφάσισαν να ξεκινήσουν ένα "διάλλειμα" αόριστης διάρκειας.  Όμως τέσερα χρόνια αργότερα, ένα αεροπορικό δυστύχημα που παραλίγο να στοιχήσει την ζωή στον  drummer Travis Barker, καθηλώνοντας τον στο νοσοκομείο για σχεδόν ένα χρόνο, έφερε ξανά κοντά τους Tommy DeLonge, Mark Hoppus  και τους Blink ξανά στο studio. Το album "Neighborhoods" κυκλοφόρησε το 2011, με χλιαρή αποδοχή.

 





Stone Temple Pilots 

Το post grunge συγκρότημα του Scott Weiland κυκλοφόρησε ένα νέο album το 2010 μετά από οκτώ χρόνια σιωπής. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα ακούγονταν σαν μια κοινή pub rock μπάντα...










New Kids On The Block

Το 2009-10, πήραν στα χέρια τους τους επίσης (περίπου) βετεράνους Backstreet Boys και έκαναν συναυλίες σε όλη την Αμερική. Εκτός από τις στρατίες των 35χρονων-σήμερα μαμάδων, που τους άκουγαν ευλαβικά στην εφηβεία τους, κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε.







και...


Aqua!

Το συγκρότημα από την Δανία, που το 1996 μας χάρισε γενναίες δόσεις παλιμπαιδισμού με το cartoon pop hit "Barbie Girl", κυκλοφορούσε το ένα hit μετά το άλλο, μέχρι το 2000. Έπειδή όμως η τραγουδίστρια Lene ήθελε και την chart επιτυχία και ένα ειδύλλιο με τους δυο άντρες του group, Rene και Søren, οι Aqua τα έσπασαν, το 2001. Έξι χρόνια αργότερα, οι τρείς Aqua έβαλαν στην άκρη τους έρωτες και τα 3πλα ειδύλλια, κυκλοφορώντας ένα "Greatest Hits" album, κίνηση ρουτινά για τα re-united groups, και γράφοντας νέα tracks, για το album "Megalomania", που άκουσαμε για πρώτη τον Οκτώβριο του 2011. Μόνο εμείς και οι Δανοί fans τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: