Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 10/0

1611: Αποτυχημένη επανάσταση στην Ήπειρο από τον μητροπολίτη Λάρισας και Τρίκης Διονύσιο τον Φιλόσοφο, τον αποκληθέντα από τους Οθωμανούς «Σκυλοφιλόσοφο». Ο Διονύσιος θα συλληφθεί και θα γδαρθεί ζωντανός.

1823: Ο Σιμόν Μπολιβάρ, που οδήγησε τους Νοτιαμερικανούς στην ανεξαρτησία από την Ισπανία, ανακηρύσσεται πρόεδρος του Περού.

1827: Οι ναύαρχοι Κόδριγκτον της Αγγλίας και Δεριγνί της Γαλλίας ανακοινώνουν με έγγραφό τους στον Ιμπραήμ πασά ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη του Λονδίνου απαγορεύεται κάθε κίνηση στρατευμάτων.

1919: Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Γερμανού (Σεν Ζερμέν), μεταξύ των νικητών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της νεοσύστατης Δημοκρατίας της Αυστρίας, που βάζει τέλος στην Αυτοκρατορία της Αυστροουγγαρίας. Με τη συνθήκη αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας και του Κράτους των Σλοβένων, Κροατών και Σέρβων.

1925: Υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (Αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ.

1931: Ογκώδεις διαδηλώσεις και αναταραχές στο Λονδίνο, μετά την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου για αύξηση των φόρων και περικοπή των μισθών, που έγιναν για να περιοριστεί το έλλειμμα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/1009#ixzz264IYM0Fo

Δεν υπάρχουν σχόλια: