Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΡΑΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το ζώδιο του Αιγόκερω αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο της θαλάσσιας κατσίκας, ένα μυθικό ον, μισό κατσίκα και μισό ψάρι. Οι Αιγόκεροι δεν είναι εκείνοι που αποζητούν να βρίσκονται στο προσκήνιο αλλά μάλλον συμμετέχουν στο κοινό των θαυμαστών. Είναι σαν τη χελώνα, η οποία κινείται αργά και εξακολουθεί να κερδίζει τον αγώνα. Ένας Αιγόκερος θεωρεί εξαιρετικά εύκολο να ενταχθεί σε μία ομάδα και θα μοιάζει σύντομα με ένα από τα αρχικά μέλη της. Φαίνεται πάντα να περιβάλλεται από έναν αέρα μελαγχολίας και σοβαρότητας. Έχει χαλαρωτική φωνή, ευχάριστη εμφάνιση και μια πειστική προσωπικότητα.

Ο Αιγόκερως δεν δείχνει μόνο ακίνδυνος, αλλά είναι αρκετά ανίκανος για οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά. Δέχεται τις καταχρήσεις, τις αποτυχίες καθώς και τις ευθύνες αρκετά ήρεμα, χωρίς καν να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρα. Ξέρει πού πρέπει να πάει και πως θα προχωρήσει σταθερά προς το στόχο του. Δείχνει μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στη ζωή τους, σέβεται τις αρχές και τιμά τις συμβάσεις. Ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου είναι η ικανότητά του να υποβάλλεται και να προσαρμόζεται. Θα αφήσουμε τους άλλους να προχωρήσουν και στη συνέχεια θα βρει έναν τρόπο να φθάσει στη γραμμή του τερματισμού πριν από αυτούς.

Το χαρακτηριστικό προφίλ ενός Αιγόκερω είναι η ικανότητα διατήρησης των ματιών του σε ένα καθορισμένο στόχο. Ο Αιγόκερως δεν είναι ονειροπόλος. Είναι υπεράνω φθόνου, εμμονής, απερισκεψίας, οργής, κακοποίησης, αδράνειας και αμέλειας. Σε ό, τι τον αφορά, όλα αυτά είναι εμπόδια στο δρόμο για την επιτυχία. Είναι πολύ ρομαντικός, αλλά τα συναισθήματα δεν τον κάνουν να αγνοεί την πρακτικότητα της ζωής. Τα ανεξέλεγκτα πάθη και τα συναισθήματα τον κάνουν ανήσυχο. Κατά καιρούς, ο Αιγόκερος μπορεί να στυλώσει το πόδι του κάτω και να αρνηθεί να εργαστεί μέχρι να του δοθεί η πλήρης εξουσία.

Ωστόσο, μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ σπάνια και δεν θα διαρκέσει πολύ. Μετά από κάποιες σκληρές αναταράξεις, θα επανέλθει στην τροχιά του. Οι Αιγόκεροι είναι αρκετά αγωνιστικοί στη ζωή τους και δείχνουν σεβασμό στην ηλικία και την εμπειρία. Σκέφτονται τις δικές τους δουλειές και επιχειρήσεις και δεν θα παρέχουν συμβουλές, εκτός αν τους τη ζητήσουν. Σε περίπτωση που ζητήσετε την συμβουλή τους, να είστε έτοιμοι να την δεχθείτε με κάποιες σκληρές προτάσεις. Επίσης, θα αναμένουν από εσάς να τις ακολουθήσετε. Ένας Αιγόκερος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα, είτε πρόκειται για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα ή μια συναισθηματική δέσμευση. Ποτέ δεν περιμένει την ευκαιρία να χτυπήσει δύο φορές την πόρτα. Πάντα περιμένει με ανυπομονησία.

Ένας Αιγόκερος θα παρουσιαστεί με ένα εξαιρετικά γλυκό πρόσωπο, ντροπαλός, αβλαβής, αξιόπιστος και ίσως, λίγο ισχυρογνώμων. Σας κάνει να εμπιστεύεστε τα πάντα σε αυτόν και τον εμπιστεύονται τυφλά. Στο τέλος, γίνεται απαραίτητος και ξεκινάτε εξαρτώμενοι από αυτόν. Στη συνέχεια, όμως, ποιος διαμαρτύρεται; Είναι πάντα παρήγορο να έχετε τους ισχυρούς ώμους του για να στηριχθείτε πάνω του. Ο Αιγόκερως αγαπάει τη λήψη ευθυνών και θα τις εκτελέσει σχολαστικά. Μαζί του, ποτέ δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τίποτα, απλά να θυμάστε να τον αφήσετε να αναλάβει τα ηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: